Adi Iacob

Ministrul pentru IMM-uri: Jocurile video merită susţinute şi ar ajuta la evoluţia brandului de ţară

Thumbnail

Ministrul pentru IMM-uri susține că că jocurile video sunt o zonă a tehnologiei care merită susţinută şi care ar putea ajuta la evoluţia brandului de ţară, iar dezvoltatorii pot debuta cu ajutorul programelor precum Startup Nation sau Programul de Provoare a Exporturilor. "Un joc bun poate să aducă foarte mult procentual brandului de ţară. Dacă vorbim despre Angry Birds, Finlanda este cunoscută pentru acest lucru. Deja s-a transformat în film", a afirmat ministrul.

"Piaţa jocurilor video este mai mare decât piaţa, la nivel mondial vorbesc, decât piaţa de muzică şi de film la un loc", a declarat Ştefan Radu Oprea.

La nivel mondial, în 2018, piața jocurilor video a generat 131 miliarde de dolari, iar veniturile din jocuri pe mobil le-au depășit pe cele realizate de jocurile pentru PC și console, potrivit unui studiu realizat de GlobalData, citat de Variety.com. Același studiu afirmă că industria jocurilor video ar putea ajunge la o valoare de 300 de miliarde de dolari până în 2025.

În România, industria de gaming a înregistrat o cifră de afaceri de 156 milioane de dolari în 2017, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri din România

"Vă dau un exmplu, citeam zilele trecute despre o firmă care a debutat prin Start-up Nation şi care dezvoltă un joc video. Apoi au ştiut să folosească celelalte programe cum este Programul de Provoare a Exporturilor. (...) Un joc bun poate să aducă foarte mult procentual brandului de ţară. Dacă vorbim despre Angry Birds, Finlanda este cunoscută pentru acest lucru. Deja s-a transformat în film. Și polonezii au făcut asta. Dacă învăţăm să facem brand de ţară vom avea de câştigat", a menționat ministrul.

Parallax

Vizualizari
578
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri