Adi Iacob

800.000 de echipamente de "minerit" bitcoin au fost oprite în ultimele două săptămâni. Cotația criptomonedei scade sub 4000$

Thumbnail

Între 600.000 și 800.000 echipamente de "minerit" bitcoin au fost închise în ultimele două săptămâni, pe fondul scăderii prețului criptomonedei și a dificultății de a exploata monede digitale, potrivit unui studiu realizat de o companie din industrie. "Mineritul" este procesul prin care utilizatorii folosesc resursele unui computer sau a unui echipament special pentru a genera noi criptomonede.

Într-un interviu acordat CoinDesk, Mao Shixing, fondatorul companiei chineze de exploatare a monedelor digitale - F2pool, a declarat că estimarea firmei sale ia în calcul scăderea totală a hashrate-ului (unitatea de măsură pentru cantitatea de putere de calcul pe care o consumă rețeaua bitcoin pentru a funcționa) și media puterii de calcul a echipamentelor miniere mai vechi, care generează mai greu profit.

Conform datelor disponibile pe blockchain.info,  hashrate-ul rețelei bitcoin a scăzut cu aproximativ 13% în perioada 10 - 24 noiembrie (de la circa 47 de milioane de Terahash/secundă pe 10 noiembrie la 41 milioane pe 24 noiembrie).

"Este greu să calculezi un număr exact de mineri conectați la noi, care au fost deconectați. Dar am văzut peste zeci de mii de dintre ei (închiși) în ultimele câteva zile, pe baza conversațiilor pe care le-am avut cu firmele mai mari cu care ne aflăm în contact regulat", a explicat Mao.

Cotați bitcoin a scăzut cu aproximativ 45% în această lună după ce anul trecut, în aceeași perioadă, prețul criptomonedei se îndrepta spre 20.000 de dolari. La momentul redactării acestui articol, cotația celei mai populare monede digitale atinge nivelul de aproximativ 3700 dolari, potrivit datelor disponibile pe CoinMarketCap.com.

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
10443
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Achim
Paul
Dacă sunteți interesați de criptomonede, aici găsiți un grup cu alți 3000 de oameni pasionați: www.facebook.com/groups/criptomonede/

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri