Raluca Abrihan

Microsoft investeşte într-un proiect realizat împreună cu startup-ul lui Elon Musk, SpaceX

Thumbnail

Microsoft investește într-o aplicație de cloud, Azure Space, parte a unui proiect care se va derula în parteneriat cu SpaceX și SES - două companii cheie din industria spațială, respectiv sectorul de telecomunicații.

Azure Space a fost lansată la nivel global pe data de 20 octombrie 2020.

Domeniul cercetării spațiale cunoaște o expansiune rapidă, interesul manifestat pentru acesta fiind din ce în ce mai mare și, totodată, inovațiile elimină barierele pentru organizațiile din mediul public și privat care vor să se implice în această arie”, susține Tom Keane, Corporate Vice President, Azure Global.

Azure Space va fi platforma prin intermediul căreia serviciile de cloud computing vor deveni accesibile de oriunde din lume, iar clienții vor putea configura acest serviciu în funcție de propriile nevoi.

Pentru acest proiect, Microsoft a reunit specialiști în domeniu, ingineri și oameni de știință, cu scopul de a dezvolta și a pune la punct o infrastructură de cloud care să răspundă nevoilor proiectului și să ducă la atingerea obiectivelor.

Parteneriatul dintre Azure și SpaceX Starlink vrea să asigure (prin sateliții din rețeaua Starlink) o infrastructura pentru Azure Modular Datacenter (MDC). Iar parteneriatul dintre Azure Orbital și SES vrea să  îmbunătăţească conectivitatea între regiunile unde serviciile de cloud sunt disponibile și echipamentele respective.

Parallax

Vizualizari
816
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri