Denisa Crăciun

Microsoft România are un nou director general

Thumbnail

Bogdan Putinică, vicepreședinte senior al gigantului suedez Enea, a preluat funcția de director general al Microsoft România de la Alina Orban, care a condus interimar operațiunile din țara noastră ale companiei americane.

Bogdan Putinică va ocupa funcția de director general al Microsoft România începând cu 1 noiembrie 2021, a transmis joi compania într-un comunicat către StartupCafe.ro. 

„Alături de întreaga echipă Microsoft România, voi susține și voi contribui într-un mod activ la procesul de transformare tehnologică început de companie pe plan local în urmă cu 25 de ani, cu scopul de a poziționa România ca un hub digital regional. Este un obiectiv ambițios, al colegilor și al partenerilor companiei și, începând de astăzi, și al meu. Îmi doresc ca împreună să facilităm digitalizarea unui număr cât mai mare de companii și organizații, dar și a sistemului educațional și public din țară, aceste sectoare reprezentând unii dintre pilonii-cheie ai oricărei economii și societăți”, a declarat Bogdan Putinică, noul General Manager Microsoft România.

Operațiunile din România ale gigantului american au fost conduse de Violeta Luca până în ianuarie 2021, când a fost desemnată director general al Microsoft în Republica Cehă și Slovacia.

Astfel, Alina Orban a preluat funcția de manager general interimar al Microsoft România de la Violeta Luca. 

Cine este Bogdan Putinică

Bogdan Putinică este absolvent al Academiei de Studii Economice (ASE) din București, cu o diploma în Finanțe Internaționale și Banking și este specializat în gestionarea operațiunilor de software services, precum și în cercetarea și dezvoltarea de produse, pe piețele internaționale.

Putinică este, totodată, vicepreședinte senior al grupului suedez Enea, un furnizor global de soluții de telecomunicații și securitate cibernetică.

Bogdan Putinică a condus, de asemenea, divizia de Professional Software Services a Enea Group, o structură cu aproximativ 400 de angajați și operațiuni în Europa, America de Nord și China.

Antreprenorul român are o carieră de 20 de ani în domeniul tehnologiei. Și-a început activitatea profesională în 2000, când a fondat compania IP Devel, un start-up de tehnologie care a ajuns la o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro, devenind una dintre primele firme IT românești care au pătruns pe piețele asiatice.

Apoi, Bogdan Putinică a făcut parte din echipa de conducere a companiei Adecco IT, după ce firma a achiziționat o cotă din pachetul de acțiuni al IP Devel. La Adecco IT a ocupat funcția de Managing Partner unde a facilitat dezvoltarea afacerilor grupului pe piețele internaționale.

Compania Microsoft este prezentă pe piața din România încă din anul 1996 și este unul dintre liderii globali ai pieței soluțiilor software și a serviciilor cloud. În prezent, echipa Microsoft România numără 2.000 de oameni, compania fiind prezentă în 3 orașe din țară: București, Timișoara și Iași.

Microsoft susține companiile în procesul transformării digitale și facilitează dezvoltarea, implementarea și utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud. Misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecăre persoană și organizație de la nivel global să realizeze mai mult prin soluțiile tehnologice pe care le creează.

Parallax

Vizualizari
1030
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri