Raluca Abrihan

Microsoft iese din cursa pentru TikTok. Oracle ar putea face un parteneriat cu aplicaţia chineză

Thumbnail

Microsoft a ieşit din cursa de achiziţie a TikTok, scrie TechCrunch, câştigătorul competiţiei ar putea fi Oracle, doar că ByteDance, proprietarul TikTok, nu mai vrea să vândă aplicaţia şi ia în calcul un parteneriat cu Oracle, potrivit Reuters.

Duminică, Microsoft a anunţat că oferta sa pentru operațiunile TikTok din SUA a fost respinsă de compania-mamă a aplicației, ByteDance, scrie TechCrunch.

„Suntem încrezători că propunerea noastră ar fi fost bună pentru utilizatorii TikTok, protejând totodată interesele de securitate națională”, se menționează în declarație, afirmând că Microsoft va face „modificări semnificative” în ceea ce privește securitatea, confidențialitatea, siguranța online și dezinformarea.

"Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum evoluează serviciul în aceste domenii importante", a adăugat declarația.

Numai că, ByteDance nu doar că nu va vinde operațiunile americane către Microsoft, dar nu o va face nici către Oracle și nici nu va da codul sursă al platformei video către o companie americană, scrie Reuters care citează televiziunea chineză CGTN. Sursele spun că ByteDance vrea să facă un parteneriat cu Oracle în SUA pentru a mulțumi administrația Trump și a evita interzicerea aplicației. Nu este clar însă în ce va consta parteneriatul.

Dar pare destul de clar că Oracle nu va prelua operațiunile TikTok din SUA, scrie Hotnews. În plus, este posibil ca Beijingul să încerce să pună noi obstacole pentru ca tehnologia chineză să nu ajungă pe mâinile americanilor.

Oracle are relații foarte bune cu administrația Trump. Larry Ellison a condus o acțiune de strângere de fonduri pentru Trump, iar CEO-ul Safra Catz a fost parte a ”echipei de tranziție” a administrației Trump și a mers des la Casa Albă.

Trump a spus deschis că susține Oracle în preluarea TikTok, referindu-se la Oracle ca fiind ”o companie grozavă”.

 

Parallax

Vizualizari
205
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri