Redacția StartupCafe.ro

Microsoft investește în startup-ul francez Mistral AI, „rivalul” european al ChatGPT

AI 2023

Microsoft a anunțat că investește în startup-ul francez Mistral AI, „rivalul” european al OpenAI, laboratorul de inteligență artficială care a lansat ChatGPT.

Gigantul tehnologic din SUA vrea să își extindă, astfel, prezența în industria IA, conform News.ro care citează CNBC.

Microsoft a anunțat că investeşte în afacerea lansată acum 10 luni, care ar valora 2 miliarde de euro, pentru a o ajuta să deblocheze ”noi oportunităţi comerciale” şi să se extindă pe pieţele globale.

Conform acordului, modelele de limbaj mari (LLM) ale Mistral – tehnologia din spatele produselor IA generative – vor fi disponibile pe platforma Microsoft Azure de cloud computing, devenind doar a doua companie care îşi găzduieşte LLM pe platformă după OpenAI.

De asemenea, Microsoft va consolida accesul startup-ului la noi clienţi, pe măsură ce va lansa asistentul său conversaţional multilingv în stil ChatGPT ”Le Chat”.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a declarat luni că acordul este un semnal ”important” al sprijinului companiei pentru tehnologia europeană.

„Cred că această zi este una dintre cele mai importante zile în ceea ce priveşte suportul tehnologic al Microsoft pentru Europa”, a declarat Smith pentru CNBC, la conferinţa tehnologică Mobile World Congress din Barcelona. 

El a adăugat că„ suntem de acord cu un parteneriat pe termen lung cu Mistral AI, astfel încât acesta să îşi poată antrena şi implementa următoarea generație de modele pentru AI în centrele noastre de date AI”. 

Acordul vine pe fondul presiunilor cu care se confruntă Microsoft din partea autorităţilor de reglementare antitrust din UE cu privire la investiţia sa de 13 miliarde de dolari în OpenAI, startup cu sediul în San Francisco.

Întrebat dacă investiţia este o încercare de a potoli preocupările legate de concurenţă, Smith a spus că Microsoft s-a angajat să aibă o ofertă diversificată de produse.

„Este important pentru noi să arătăm că nu este vorba doar despre tehnologia Microsoft, nu este vorba doar despre produsele americane. Acesta va fi un motor pentru tehnologie, inovare şi creştere şi în Europa”, a spus el.

Smith a declarat că investiţia în Mistral AI presupune și fonduri dedicate cercetării şi dezvoltării, inclusiv modele AI pentru serviciile din sectorul public din Europa.

Parallax

Vizualizari
94
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 884
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri