Denisa Crăciun

Michael Topolinski (MetaWealth), afacere de 20 milioane EUR cu One United

one united

Startup-ul de tehnologie financiară (fintech) MetaWealth, co-fondat de investitorul canadian Michael Topolinski, și compania românească de imobiliare One United Properties anunță, marți, un acord-cadru de 20 milioane EUR pentru apartamente de închiriat.

Acordul „va oferi investitorilor MetaWealth acces la proiecte rezidențiale premium construite de dezvoltatorul imobiliar” din România, au transmis cele două companii printr-un comunicat către StartupCafe.ro.

MetaWealth va lista trei noi active pe platforma fintech. Primul activ, format din 31 de apartamente în proiectul rezidențial One Lake District, a fost listat pe 7 mai. Cu o valoare totală estimată a investiției de 5,5 milioane Euro, startup-ul preconizează că investiția va genera un profit de 36% în 18 luni. MetaWealth intenționează să păstreze apartamentele pentru închiriere pe termen lung.

„Acesta este un acord de referință pentru piața imobiliară din România, care validează modelul de tokenizare pe care MetaWealth îl implementează cu succes de mai bine de un an, pe unele dintre cele mai profitabile piețe imobiliare din Europa”, spune Michael Topolinski, co-fondator și Președinte MetaWealth.

„MetaWealth oferă dezvoltatorilor locali un cadru global în care să își prezinte activele și oferă investitorilor individuali din întreaga lume acces la oportunități altfel inaccesibile pe piețe imobiliare profitabile. Suntem încântați că One United Properties se alătură misiunii noastre de a revoluționa investițiile imobiliare. Cred că parteneriatul nostru duce piața din România la următoarea etapă de dezvoltare”, susține Richard McLaughlin-Duane, co-fondator MetaWealth și Managing Director, Assets & Partnerships.

„În baza strategiei noastre de dezvoltare, îmbrățișăm tehnologiile emergente pentru a diversifica și mai mult portofoliul nostru de cumpărători și investitori. MetaWealth este un fintech dinamic, care și-a construit, în doar un an, un portofoliu impresionant de investitori din întreaga lume, atât ca număr, cât și ca diversitate, și avem încredere că parteneriatul nostru ne va oferi un avantaj competitiv pe o piață globală tot mai digitalizată”, conform lui Victor Căpitanu, co-fondator și co-CEO One United Properties.

One Lake District este un complex rezidențial situat pe malul lacului Plumbuita din București.

MetaWealth, prezentă în București, Marbella și Dublin, conectează dezvoltatorii cu cumpărători individuali și investitori din întreaga lume, după cum susține. Compania își va deschide biroul central din Londra în luna iulie.

De la lansarea sa în luna martie a anului trecut, platforma de investiții a vândut apartamente tokenizate în valoare de peste 13 milioane dolari. Platforma fintech susține că explorează noi oportunități de investiții, concentrându-se pe active imobiliare premium evaluate între 4 și 10 milioane dolari pe piețe precum Spania, Grecia și Italia.

Parallax

Vizualizari
2354
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Mos
Teaca
Hopa! s-au intalnit doua echipe de smecheri unsi cu toate alifiile! Oare cine sunt fraierii in afacerea asta?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri