Adi Iacob

LISTĂ: 6 metode prin care se fură Bitcoin și alte criptomonede

Thumbnail

Pentru cei care tranzacționează bitcoin sau alte monede virtuale, mediul din jurul criptomonedelor este un dezastru real în ceea ce privește securitatea, cred unii experți în cybersecurity.

Dacă ați trecut vreodată prin detaliile unui serviciu de criptare, este ușor de observat că trebuie să parcurgeți o parte de securitate care include fraze complexe și lungi și coduri pe care să vi le amintiți sau să le păstrați undeva. Da, sunteți în controlul propriilor active, dar trebuie să plătiți prețul responsabilității față de propria securitate. Și deoarece majoritatea oamenilor nu sunt experți în securitate, ei sunt foarte des expuși fără să știe.

Sunteți în pericol, chiar și cu un portofel electronic securizat. Într-adevăr, majoritatea problemelor se întâmplă în așa-numitele "puncte de legătură" ale portofelului, nu cu portofelul în sine. Ceea ce este periculos nu ține neapărat de setările făcute, ci de atenție.

Iată câteva trucuri pe care hackerii le folosesc pentru fura cheile private (informațiile necesare pentru a sustrage criptomonede) sau chiar pentru păcăli utilizatorii să trimită monedele digitale către o  destinație greșită.

  • 1.Copy/Paste 

Vedeți o adresă la care doriți să trimiteți un Bitcoin. Copiați și inserați această adresă în portofel. Aceștia sunt pașii normali atunci când doriți să trimiteți monede virtuale către un alt cont. Trebuie să luați în considerare că există lucruri precum CryptoShuffler, un program mic care va înlocui adresa pe care tocmai ați copiat-o cu alta care nu are nimic de-a face cu originalul.

Sfat: Deși durează, o soluție este verificarea manuală a adresei după ce ați inserat-o sau puteți utiliza codurile QR pentru introducerea acesteia.

De asemenea, nu instalați softuri dubioase sau aplicații a căror proveniență sau utilizare nu o știți. Rulați în mod regulat un program anti-malware pe computer (Bitdefender, MalwareByte).

  • 2.Aplicații mobile 

Hackerii pot publica aplicații comerciale false care mimează perfect aplicațiile de pe care pot fi cumpărate monede virtuale (de exemplu, Poloniex), însă defapt nu tranzacționați, ci pur și simplu trimiteți bani către contul unui hacker. 

În general, sistemul de operare Android este mai predispus la atacuri virtuale (mai mult decât iOS), astfel că trebuie să fiți atenți la ceea ce instalați și să vă asigurați că vă curățați în mod regulat dispozitivul de orice fel de fișiere junk.

Sfat: Evident, trebuie să vă protejați dispozitivul cu un cod PIN, ID-ul tactil și/sau FaceID, să adăugați doi factori de autentificare la orice aplicație care permite acest lucru și să evitați descărcarea de fișiere junk.

  • 3.Extensii ale browserului 

Unele extensii afirmă că vă vor îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-urile de tranzacționare. Totuși, pot exista excepții în care acestea pot citi ceea ce tastați. 

Sfat: Nu descărcați acest tip de extensii. Utilizați browserul în "modul privat" unde extensiile sunt de obicei dezactivate sau utilizați un nou browser numai pentru acest tip de acțiuni. 

De asemenea, există Brave, un browser nativ Blockchain cu portofel virtual încorporat.

  • 4.Clone ale paginilor web

Începeți să tastați URL-ul unui site web, apoi bara de adrese URL care a suferit un atac cibernetic vă trimite către o altă adresă URL apropiată, pe un site web foarte asemănător, cu același aspect și logotip. 

Sfat: Puteți căuta certificatul HTTPS al site-ului sau să utilizați extensia Cryptonite pentru Google Chrome/Mozilla Firefox care poate evidenția URL-uri false.

  • 5.E-mail Phishing

Primiți un e-mail de la un serviciu pe care îl cunoașteți, cu excepția faptului că nu este defapt de la ei. Vor folosi exact același format, șablon, design. De multe ori serviciul nu vă are nici măcar e-mailul, dar nu contează, nu vă veți aminti.

Sfat: Acordați atenție link-ului pe care dați click. Urmăriți-le în secțiunea de link-ul a browserului. Dacă pare ciudat, ieși de pe site.

  • 6.Wifi hacking

Wi-Fi Protected Access (WPA) și protecția rețelei Wi-Fi sunt subiecte de îngrijorare în rândul utilizatorilor de rețea și al administratorilor și adesea se spune că WPA este ușor de spart. Deși se acceptă pe scară largă faptul că standardul vechi WEP (Equivalent Wired Equivalent Privacy) este nesigur și trebuie evitat din cauza vulnerabilității ridicate a sistemului, nu toată lumea știe cât de sigură este o parolă WPA/WPA 2.Practic, cu un singur atac, oricine poate vedea toate datele care trec prin rețeaua Wi-Fi pe care o utilizați. Acest tip de probleme sunt des întâlnite la rețelele de Wifi publice (de exemplu, rețeaua Wi-Fi din aeroport).

Sfat: Verificați actualizările router-ului și nu faceți niciodată tranzacții folosind rețelele de Wi-Fi publice (cel puțin nu fără un VPN securizat).

 

Surse: Hackernoon, Acrylicwifi

Parallax

Vizualizari
14110
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
Criptar
xrpistul
Cea mai usoara metoda de a fura bitcoinul se face prin "giveways" si a devenit un scam din ce in ce mai des intalnit pe twitter si youtube. Se folosesc de nume oficiale si pretind ca trebuie sa le trimiti o mica parte din bitcoin pentru a-ti verifica adresa iar ei o sa iti trimita de 10-100 ori mai mult inapoi bitcoin, xrp sau alte criptomonede. Pentru ati face o idee vezi scamul https://www.youtube.com/watch?v=DBwAvCl_ybo Sub nici o forma nu participa la astfel de "giveways" pentru ca pierzi tot ce ai trimis.
O alta metoda usoara de a smangli ceva crypto este cu ajutorul portofelelor de tip hardware precum Ledger Nano S sau Tezos. Le gasesti la vanzare pe diferite site-uri de anunturi precum amazon, olx unde vanzatorul masluieste aparatul, il sigileaza si ti-l trimite, iar la cateva saptamani iti fura tot ce ai stocat in el. Mare atentie de unde cumperi astfel de portofele, cel mai recomandat este sa faci comanda direct la paginile oficiale si nu sa iei de la intermediari.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri