Denisa Crăciun

Meta (Facebook) vinde platforma Giphy către Shutterstock pentru 53 milioane dolari

giphy

Meta, compania din spatele rețelelor sociale Facebook, Instagram, WhatsApp și altele, vinde platforma de gif-uri (imagini animate) Giphy către Shutterstock, furnizor american de fotografii de stoc, potrivit Reuters

Valoarea tranzacției se ridică la 53 milioane dolari. Anunțul vine la câteva luni după ce proprietara Facebook a fost de acord să renunțe la Giphy din motive legate de concurență. 

Amintim că Meta a achiziționat platforma Giphy în 2020, într-o tranzacție estimată de presa internațională între 300 și 400 milioane de dolari.  

The Guardian relatează că odată cu vânzarea Giphy către Shutterstock pentru suma de 53 milioane dolari în numerar, proprietara Facebook ar pierde peste 260 milioane dolari.

Conform sursei citate, Meta ar fi achiziționat Giphy cu 315 milioane dolari. 

În 2021, această tranzacție a fost contestată de Autoritatea antitrust din Marea Britanie, fiind pentru prima dată când un organism de reglementare a forțat un gigant tech american să vândă o companie deja achiziționată.

Argumentul Autorității britanice pentru concurență a fost că există riscul unei scăderi a concurenţei pe piaţa rețelelor sociale și de publicitate, scrie TechCrunch
 

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
377
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri