Denisa Crăciun

MedLife, afaceri de 405 milioane EUR în 2022

Thumbnail

MedLife, compania de servicii medicale private din România, a înregistrat o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 405 milioane de euro (2 miliarde lei) în anul 2022.

Grupul MedLife a înregistrat o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 2 miliarde lei, în creştere cu 41% comparativ cu exerciţiul financiar precedent, potrivit unui comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro. 

„Ca urmare a acțiunilor de dezvoltare, toate liniile de business au înregistrat un avans în 2022, cele mai performante fiind clinicile, spitalele și corporate, cu creșteri de 78%, 39% și 10%, urmate de laboratoare, clinicile stomatologice și farmaciile”, susține MedLife.

În 2022, MedLife a încheiat 13 tranzacții importante și alte 7 proiecte au fost dezvoltate organic. 

„Succesul nostru de aproape trei decenii are la bază două elemente-cheie, aș spune: concentrarea pe nevoile pacientului și forța de adaptare. În primul rând, ADN-ul nostru ne obligă să oferim excelență în actul medical, prin intermediul medicilor și specialiștilor extraordinari, a serviciilor de calitate și a tehnologiei de ultimă generație, totul pentru a răspunde cât mai aplicat nevoilor celor aproximativ 30.000 de pacienți care apelează zilnic la serviciile noastre. Al doilea element face referire la flexibilitatea în abordare și la viteza de reacție, atuuri care, în ceea ce ne privește, transformă provocările în oportunități, indiferent de conjunctura economică. Aceste principii solide reprezintă o bază fertilă în dezvoltarea noastră și în obținerea unor rezultate pozitive”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.

Pentru anul 2023, compania are ca prioritate proiectul MedLife Medical Hub, cel mai mare parc medical al Grupului, care a intrat în cea de-a doua etapă de dezvoltare.

Aceasta prevede punerea în funcțiune a noi săli de operații, extinderea unităților pre și post-operatorii și recalibrarea circuitelor spitalicești. Pe termen lung, proiectul-pilot MedLife Medical Hub va fi replicat și în alte zone din țară, precum Brașov, Sibiu, Cluj sau Arad.  

Pe termen scurt, compania urmează să bifeze inaugurarea unei noi hyperclinici la Bacău și finalizarea achiziției Grupului Provita, pentru care a primit deja aprobarea Consiliului Concurenței.

Parallax

Vizualizari
320
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri