Raluca Abrihan

Firma de tehnologie Medicai primeşte o finanţare de 500.000 Euro

Thumbnail

Medicai, startup-ul de tehnologie care își propune să schimbe modul în care colaborează echipele medicale multidisciplinare cu pacienții lor printr-o platformă online, a primit o investiție de 500.000 de euro într-o rundă de finanțare condusă de Sacha Dragic, fondatorul grupului Superbet, prin intermediul fondului de investiții D Moonshots.

La această rundă de investiții a mai participat ROCA X, fond de investiții în teh-nologie dedicat ideilor disruptive, care alături de plasamentele financiare oferă knowledge și acces la o rețea de antreprenori și specialiști excepționali. Până la această tranzacție, Medicai a mai atras o finanțare de la fondul de investiţii de capital de risc GapMinder.

Asistența juridică a tranzacției a fost asigurată de casa de avocatură Bulboacă și Asociații. Societatea de avocatură a consiliat fondul de investiții D Moonshots prin consultanță juridică bazată pe pregătirea și asistarea în negocieri, execuția documentelor, asistență în procesul juridic de due dilligence și asistență în structurarea, semnarea și implementarea tranzacției.

“Adopția rapidă din ultimele luni și feedbackul primilor medici de pe platformă ne-a dat atât nouă, cât și investitorilor încrederea necesară pentru a duce platforma la nivelul următor. Faptul că am reușit într-un timp scurt să ajungem la 150 de doctori și 20% dintre ei folosesc aplicația în fiecare zi arată clar că există o nevoie reală. Credem în nevoia de a aduce o abordare multidisciplinară în medicină, mai ales pentru afecțiunile grave, dar pentru că acest lucru să se întâmple, trebuie să dăm tuturor acces la un mod mai bun de a stoca, transmite și colabora pe datele medicale”, a declarat Mircea Popa, fondator și CEO al Medicai.

Prin platforma Medicai, pacientul are posibilitatea să își stocheze foarte ușor CD-urile sau stick-urile cu imagini, să le vizualizeze și să le depoziteze pe termen lung. De acolo, utilizatorul poate să dea acces mai multor doctori. Mai departe, Medicai se integrează cu clinicile medicale și le permite să trimită analizele imagistice pacienților direct prin platforma proprie sau să colaboreze cu alte clinici. Astfel, Medicai reprezintă o platformă de imagistică online în care medicii pot colabora direct în cloud, între ei și împreună cu pacienții lor, iar tehnologia bazată pe Inteligență Artificială accelerează munca doctorilor. Toate acestea fiind la o fracțiune din prețul tehnologiilor de azi și foarte accesibile, Medicai, practic, democratizează imagistica medicală.

“Tranzacția reprezintă, de asemenea, o validare din partea unor antreprenori și investitori care cred în misiunea noastră și sunt dispuși să ni se alăture, spune antreprenorul Mircea Popa.

ROCA X este o inițiativă românească, un fond de investiții în tehnologie, care-și propune să fie un jucător regional a carui ambiție  este să creeze o punte de legătură între companiile tech, resursele umane necesare dezvoltării lor, investitorii privați și instituționali și piețele de desfacere worldwide, cu o modalitate extrem de rapidă în luarea deciziilor de investment. 

Medicai este platforma online de imagistică medicală care permite colaborarea multidisciplinară între doctori și pacienții lor. În prezent, 150 de doctori folosesc soluția Medicai, iar un procent de 20% o deschid cel puțin o dată pe zi. Platforma rezolvă o problemă majoră, anume că datele medicale, mai ales imagistica, sunt captive în sistemele clinicii ori ale spitalului în care au fost realizate. Medicai face posibile colaborările multdisciplinare între doctori și implică pacientul într-un mod mai activ.

Parallax

Vizualizari
1550
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri