Denisa Crăciun

Materiale de construcții: Nou director la Holcim, compania globală cu aproape 2.000 de angajați în România

ceo holcim

Grupul elvețian Holcim, de materiale de construcții, prezent și în România, unde are aproape 2.000 de angajați, va avea un nou director general (CEO) și anunță că vrea să listeze afacerea sa din America de Nord pe piața de capital din SUA. 

De la 1 mai 2024, noul CEO al Holcim la nivel global va fi Miljan Gutovic (foto), în prezent Region Head Europe & Operational Excellence în cadrul Holcim Group.

El va prelua funcția de la Jan Jenisch, care se va concentra pe rolul său de Președinte al Consiliul de Administrație Holcim și pe a conduce listarea planificată în SUA a afacerii Holcim în America de Nord.

Miljan Gutovic, cetățean australian, este membru al Comitetului Executiv al Grupului din 2018. El a ocupat funcția de Director al Regiunii Orientul Mijlociu și Africa, apoi pe cea de Director pentru Regiunea Europa și Excelență Operațională. Gutovic este licențiat în inginerie civilă și deține un doctorat în știința materialelor și inginerie de la Universitatea de Tehnologie din Sydney.

„Mulțumesc Consiliului de Administrație pentru încrederea în mine pentru a conduce Holcim în următorul său capitol de succes. Ca inginer civil pasionat de industria construcțiilor, Holcim este cea mai bună companie din care să faci parte. Odată cu decarbonizarea construcțiilor și evoluția tehnologiilor care transformă modul în care construim, nu a existat niciodată un moment mai interesant pentru sectorul nostru. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipele Holcim din întreaga lume pentru ne consolida poziția de lider” - a spus Miljan Gutovic, viitorul CEO al grupului.

Holcim Group intenționează să listeze afacerea sale din America de Nord pe piața de capital din SUA, prin crearea unei companii independente.

„Compania nou listată se va angaja să impulsioneze creșterea pe termen lung pe piața din America de Nord în expansiune rapidă și să genereze valoare pentru toate părțile interesate”, se arată într-un comunicat transmis redacției StartupCafe.ro. 

Consiliul l-a desemnat pe Jan Jenisch pentru a conduce listarea în SUA a afacerii Holcim din America de Nord.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o fabrică de BCA la Adjud, o stație de măcinare, 28 stații de betoane, cinci stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor - prin Geocycle) și Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate) .În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2000 de angajați.
 

Parallax

Vizualizari
1002
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri