Claudiu Zamfir

Mastercard cumpără un startup de securitate cibernetică și inteligență artificială

Thumbnail

Compania americană de carduri de credit și debit Mastercard a anunțat luni că achiziționează un startup care folosește inteligența artificială (AI) pentru soluții de securitate ciberntică.

Startup-ul RiskRecon a obținut până acum finanțări de 40 de milioane de dolari, însă părțile nu au făcut publică suma achiziției.

Firma cumpărată de Mastercard este un furnizor de soluții de inteligență artificială și analiză de date pentru protecția sistemelor cibernetice ale companiilor.

Astfel, Mastercard vrea să-și sporească portofoliul de soluții pentru protecția împotriva infractorilor de pe internet.

„Inovațiile talentatei echipe RiskRecon vor accelera mai departe suita noastră de soluții cibernetice concepute să ajute instituții financiare, comercianți și guverne să-și securizeze activele digitale. Printr-o combinație puternică de inteligență artificială și tehnologie avansată bazată pe date, RiskRecon ne oferă o oportunitate interesantă să ne completăm strategia și tehnologia pentru a securiza spațiul cibernetic”, a spus Ajay Bhalla, șeful diviziei de securitate cibernetică și intelligence al Mastercard.

RiskRecon a fost fondat în anul 2015, la Salt Lake City, statul american Utah, de doi antreprenori: Eric Blatte și Kelly White.

Parallax

Vizualizari
687
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri