Adi Iacob

Mastercard vrea să ajute startup-urile fintech să se extindă

Thumbnail

Mastercard a anunţat lansarea unei noi iniţiative, Accelerate, pentru a susţine afacerile din domeniul fintech care activează în Europa.

”Accelerate a fost conceput pentru a susţine ambiţiile actorilor din sectorul fintech prin pachete de asistenţă individualizate, care includ accesul la idei, instrumente, tehnologii şi investiţii care susţin inovaţia. Fiind complementar cu programul de succes Start Path, Accelerate întăreşte şi extinde colaborarea Mastercard cu comunitatea orientată spre plăţi a companiilor fintech, inclusiv cu noua generaţie de bănci digitale”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Pachetele de asistenţă includ consultarea specialiştilor în licenţe ai Mastercard pentru a sprijini extinderea pieţei, accesul la cunoştinţe specializate şi posibilitatea de a se conecta la bunuri şi instrumente de procesare.

”Resursele includ platforma de servicii profesionale Mastercard Advisors, menită să susţină execuţia ordinului la piaţă, analizarea datelor şi statisticilor. Accelerate oferă şi resurse adaptate la piaţă pentru investiţii strategice şi cerinţe colaterale flexibile pentru fazele iniţiale”, scrie în comunicat.

Crearea acestei platforme reprezintă următorul pas în atingerea obiectivului pe termen lung al companiei, de a fi partenerul preferat de afacerile fintech din toată lumea, a spus Cosmin Vladimirescu, directorul general al Mastercard România.

”La nivel global, comunitatea fintech este una dintre cele mai vibrante şi dinamice, iar Mastercard se angajează să ajute aceste companii să îşi atingă potenţialul. Având experienţă în susţinerea creşterii industriei de servicii financiare, Mastercard se află într-o poziţie unică de a oferi acea platforma care să propulseze companiile fintech către creşteri tot mai ambiţioase”, a spus Vladimirescu.

În Europa, parteneriatele Mastercard din zona fintech includ peste 30 de bănci digitale nou-înfiinţate sau cu tradiţie.

Parallax

Vizualizari
376
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri