Adi Iacob

"Maşinile zburătoare" ar putea atrage milioane de dolari de la investitori, în 2020 ― Studiu

Thumbnail

Investitorii în startup-urile de transport tradițional (terestru) și-ar putea îndrepta atenția și fondurile spre taxiurile aeriene electrice, cunoscute în mod oarecum eronat drept ”maşini zburătoare”. Potrivit unui studiu citat de Reuters, "mașinile zburătoare" ar putea atrage investiții de milioane de dolari în 2020.

Afacerile încă noi cu taxiuri aeriene electrice ”au potenţialul să perturbe semnificativ peisajul mobilităţii urbane”, dar întâmpină încă obstacole semnificative în privinţa comercializării şi profitabilităţii, arată datele studiului 2020 Emerging Technology Outlook, publicat pe platforma de cercetări în domeniul investiţiilor PitchBook.

PitchBook anticipează că startup-urile din domeniul taxiurilor aeriene, cum ar fi Joby Aviation (din Silicon Valley) şi Lilium Aviation (din Germania), ar putea atrage un nivel record de investiţii în 2020, în pofida unei pauze de finanţare în 2019.

Specialiștii evaluează Joby la 450 de milioane de dolari şi Lilium la 576 de milioane de dolari. Până acum, Joby a atras fonduri în valoare de peste 128 de milioane de dolari din partea investitorilor, inclusiv de la diviziile de investiţii ale Intel, JetBlue Airways şi Toyota Motor. Lilium a atras peste 100 de milioane de dolari, printre investitorii atrași fiind și compania chineză Tencent Holdings.

De asemenea, și producătorii de mașini investesc în astfel de startup-uri. Producătorul auto german Daimler şi grupul chinez Geely Automobile au finanțat un startup-ul de taxiuri aeriene Volocopter, din Stuttgart, care a atras 100 de milioane de dolari şi este evaluat la 250 de milioane de dolari.

Taxiurile aeriene electrice au mai multe forme şi mărimi şi ar putea arăta destul de diferit faţă de avioanele convenţionale cu aripi fixe. Acestea sunt proiectate pentru a decola şi ateriza vertical (VTOL), pentru a evita necesitatea unor piste lungi. De asemenea, motoarele electrice înlocuiesc motoarele clasice de avioane, unele modele au aripi rotative şi, în unele cazuri, rotoare pe post de propulsoare.

Studiul PitchBook menționează că această industrie în formare va reprezenta, pe termen lung, un pericol pentru furnizorii de servicii de transporturi terestre, dar în prezent încă întâmpină piedici de natură legislativă şi tehnologică, care vor necesita timp şi fonduri pentru a fi rezolvate.
 

Parallax

Vizualizari
516
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri