Raluca Abrihan

Mașinile Google Street View, din nou pe drumurile din România

Thumbnail

În aceasta vară, mașinile Google Street View se întorc în România pentru a actualiza imaginile locale din Google Maps. Focusul va fi pe fotografierea șoselelor și drumurilor care leagă localitățile. Mașinile vor porni pe 25 iunie și se vor plimba prin țara noastră timp de două luni.

Street View este un serviciu al Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de țări de pe tot mapamondul, inclusiv în Arctica și Antarctica.

În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie șosele, orașe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) și chiar spațiu. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps.

Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice.

Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea, anunţă Google.

De asemenea, în această perioadă se desfășoară preluarea de imagini Street View din Delta Dunării, proiect derulat în colaborare cu organizația World Wide Fund Romania.

Mai mult, în perioada următoare vor fi publicate pe Google Maps imagini Street View din diferite obiective turistice din Transilvania. Mai multe informații despre Street View și unde se află mașinile Street View în orice moment pot fi găsite aici: https://www.google.com/streetview/understand/.

Parallax

Vizualizari
12951
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Ștefan
Păscuțoiu
in sfarsit,dupa 6 ani,ar trebuia ca o data la an sa vina sa actualizeze locuriile

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri