Adi Iacob

Mașina care are caroseria din panouri solare și se încarcă în timp ce conduci

Thumbnail

Un start-up din München a profitat de soarele puternic din această vară pentru a testa sistemul de încărcare pentru mașina sa Sion, un vehicul solar electric, care permite încărcarea în timp ce conduci.

Probabil că Germania nu își va îndeplini obiectivul de a pune 1 milion de autoturisme electrice pe drumurile din țară până în 2020, dar guvernul a declarat în aprilie că este gata să ofere sprijin companiilor care produc baterii pentru acest tip de vehicule, scrie Reuters.

Startup-ul Sono Motors, fondat în 2016, dezvoltă Sion, un vehicul complet electric, care are celulele solare integrate în caroserie. Acesta poate fi încărcat prin intermediul energiei solare sau de la stațiile electrice convenționale.

Thumbnail
Captură YouTube - SONO MOTORS

 

Producția va începe în a doua jumătate a anului 2019 la una dintre uzinele sale germane, iar compania are în jur de 5.000 de comenzi. Startup-ul intenționează să vândă mașina începând de anul viitor la prețul de 16.000 de euro.

Thumbnail
Captură YouTube - SONO MOTORS

 

Sion va avea 330 de celule solare atașate pe acoperișul autovehiculului, pe capotă și pe părțile laterale, iar sistemul său de baterii va oferi o autonomie de aproximativ 250 de km înainte de a fi nevoie de reîncărcare.

Thumbnail
Captură YouTube - SONO MOTORS

"Avem un sistem de încălzire a scaunelor, există aer condiționat, există un sistem de infotainment mare la care îmi pot conecta și smartphone-ul, ceea ce înseamnă că într-adevăr am un vehicul complet", a declarat Laurin Hahn, fondatorul și directorul executiv al startup-ului, pentru Reuters.

Parallax

Vizualizari
3306
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri