Raluca Abrihan

O firmă din Bucureşti rămâne fără marfa adusă din China, posibil contrafăcută. Valoarea originalelor – peste 200.000 euro

Thumbnail

Ghete cu sigla unui brand foarte faimos, ce ar putea valora în total 208.000 de euro, au fost confiscate de inspectorii vamali, în Constanţa. Marfa din China, ce se bănuieşte că ar fi contrafăcută, trebuia să ajungă la o firmă din Bucureşti.

Inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra unui container sosit din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, au reţinut 1.600 perechi ghete pentru bărbaţi, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca figurativă TIMBERLAND, se arată într-un comunicat al ANAF.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original, este de aproximativ 208 000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, mai explică sursa citată.

Parallax

Vizualizari
5388
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri