Claudiu Zamfir

Boxerul Manny Pacquiao și-a lansat criptomonedă

Thumbnail

Boxerul filipinez Manny Pacquiao, campion mondial la profesioniști, și-a lansat propria criptomonedă, transmite luni Reuters, citată Mediafax.

Sportivul a lansat criptomoneda „Pac” cu ocazia unui concert gratuit la Manila, în cadrul căruia a adunat peste 2.000 de fani pentru a susține interesul pentru produs.

Boxerul în vârstă de 40 de ani speră să își convingă fanii să investească în „Pac”, care le va permite să cumpere bunuri și să interacționeze cu sportivul prin intermediul social media.

Tokenul „Pac” va fi listat pe platforma Global Crypto Offering Exchange (GCOX) din Singapore și îi are ca investitori pe Pacquiao și pe fostul fotbalist englez Michael Owen, alături de șeicul Khaled bin Zayed al-Nahyan, membru al familiei care conduce Abu Dhabi.

„Nu suntem aici pentru a strânge bani, ci pentru a construi un ecosistem”, a declarat pentru Reuters fondatorul și CEO-ul GCOX, Jeffrey Lin.

Aceasta nu este prima criptomonedă a unei celebrități, pentru că și jucătoarea de tenis Caroline Wozniacki, fotbalistul Michael Owen și cântărețul Jason Derulo au anunțat că plănuiesc să lanseze propriile criptomonede.

Emmanuel „Manny” Dapidran Pacquiao, poreclit și Pac-Man, după celebrul personaj de joc video, s-a născut pe 17 decembrie 1978, la Kibawe, Filipline. Un erou național în țara sa, Manny a acumulat un palmares de 62 de victorii, 7 înfrângeri și 2 remize în ringul de box profesionist.

Cel mai recent, Pacquiao l-a învins pe americanul Keith Thurman și a devenit astfel supercampion mondial de box în versiunea WBA, la categoria welterweight, pe 20 iulie 2019, la vârsta de 40 de ani și 7 luni.

Manny Pacquiao este cel mai bătrân boxer care a ajuns campion mondial de box profesionist la categoria Welterweight (63,5 kg - 66,7 kg). De asemenea, el este singurul boxer care a cucerit 12 titluri mondiale în 8 categorii de greutate diferite, în versiunile majore ale boxului profesionist.

El este și cântăreț, senator și colonel în rezervă al armatei țării sale.

Parallax

Vizualizari
1870
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri