Raluca Abrihan

Ţara europeană care va deveni “insula blockchain”, după ce va aproba legislația de reglementare a acestei tehnologii

Thumbnail

Malta devine "insula blockchain” (tehnologia care stă în spatele criptomonedelor), după ce Parlamentul de la Valetta a transmis că va adopta trei proiecte de lege ce vor permite crearea unui cadru de reglementare pentru tehnologia blockchain, suportul criptomonedelor, arată un studiu publicat luni de Deloitte, citat de Mediafax.

„Întrucât comunitatea globală caută un consens privind reglementarea piețelor criptomonedelor, guvernele naționale își fac propriile manevre și este important să înțelegem intențiile din spatele lor. De exemplu, țări mici precum Gibraltar, Bermuda și Lichtenstein vor să atragă un nou capital și să devină astfel cripto-prietenoși, iar Republica Insulele Marshall și Venezuela își emit propriile monede virtuale, pentru a se opune influenței financiare externe”, se precizează în document.

La începutul lunii februarie 2018, Uniunea Europeană a lansat Noul Observator și forum UE penru tehnologia blockchain, investind peste 80 de milioane de euro în proiecte blockchain, care susțin utilizarea acestuia în zonele tehnice și sociale, iar încă 300 de milioane de euro urmează a fi alocate pentru punerea în aplicare a proiectelor de acest tip până în 2020.

Lista țărilor care au semnat Declarația include Marea Britanie, Norvegia, Germania, Franța, Finlanda, Portugalia, Polonia, Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia.

Potrivit Deloitte, noul cadru legislativ propune:
- crearea unei noi Autorități pentru Inovare Digitală
- înregistrarea voluntară a furnizorilor de servicii tehnologice
- certificarea platformelor tehnologiei distribuite a cărților (DLT), cum ar fi aranjamentele tehnologice.

Cadrul legislativ include, de asemenea, un regim elaborat de Autoritatea pentru Servicii Financiare din Malta (MFSA), pentru aprobarea OI (ofertele inițiale de monede) și reglementarea anumitor furnizori de servicii care se ocupă cu VC (monede virtuale), inclusiv brokeri, manageri de active, consilieri de investiții și market-makeri (generatori de piață).

„Cadrul prezintă modul în care platformele DLT pot fi supuse certificării în Malta și ia în considerare, de asemenea, necesitatea supravegherii principalilor furnizori de servicii pentru platformele DLT”, precizează raportul.

Parallax

Vizualizari
1395
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri