Claudiu Zamfir

Magazine cu produse tradiționale ar putea fi deschise de producători, cu sprijin de la stat

Thumbnail

Producătorii de alimente tradiționale românești ar putea lua spații în orașe pentru amenajarea unor magazine, cu sprijinul autorităților locale și al Ministerului Agriculturii, într-un viitor program de dezvoltare a acestui sector, a declarat, vineri, ministrul Petre Daea.

El a arătat că va extinde și la alte produse tradiționale programul „Alege oaia” - de stimulare a consumului de carne de ovine:

”Începem să realizăm infrastructura necesară, care înseamnă:

  • să deschidem magazine care să vândă aceste produse, în așa fel încât consumatorul să le găsească.
  • să stimulăm introducerea cărnii de oaie în restaurante”.

Întrebat de StartupCafe.ro ce va însemna concret deschiderea magazinelor cu produse tradiționale, Daea a răspuns: ”Le facem cu consiliile locale și județene și cu producătorii care sunt interesați să ia aceste spații. Primarii de sector din București prezintă un interes deoesebit”.

„Vrem să popularizăm carnea de oaie în toată țara, în orașe, în capitalele de județe. Să punem pe piață produse românești, pe care să le puată lua consumatorul” - a mai spus el.

De asemenea, pentru stimularea consumului de carne de oaie în restaurante, o școală de bucătari va realiza meniuri cu acest produs și își va instrui elevii în acest sens.

„Ne va invita un procesator să pregătescă o șaorma din carne de oaie, să sperăm că vom găsi și ingredintele necesare pentru a putea vedea că acest produs se poate valorifica. S-a anunțat și o rețea de restaurante unde vor să prezinte câteva meniuri din carne de oaie” - a mai enumerat el două acțiuni în program, deși șaorma nu prea are legătură cu produsele tradiționale românești.

Parallax

Vizualizari
1101
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri