Claudiu Zamfir

Un magazin online românesc vrea să strângă bani pe bursa de la București

Thumbnail

Un magazin online românesc, axat pe telefoane mobile aduse în principal din China, deținut aproape în totalitate de un antreprenor ploieștean în vârstă de 35 de ani, urmează să se listeze, marți, pe AeRO piața alternativă destinată firmelor mici și mijlocii, a Bursei de Valori București (BVB).

Magazinul online iHunt, care speră astfel să atragă finanțare de la investitori, este „primul retailer online și producător de telefoane mobile care se listează la Bursa de Valori București” - a anunțat, luni, BVB, într-un comunicat remis StartupCafe.ro. Listarea este intermediată de firma de consultanță și brokeraj Goldring.

iHunt este un magazin online specializat pe comercializarea telefoanelor mobile, sub branduri internaționale, dar și telefoane produse de fabrici din China, sub brand firmei românești. „Productia produselor sub brand propriu se desfasoara in mai multe fabrici, in functie de ofertele, capacitatile si serviciile acestora”, spune iHunt pe pagina sa oficială.

Thumbnail

Situația financiară iHunt. Sursa: Termene.ro

Firma iHunt Technology Import-Export SA, care operează magazinul online, a fost înființată în anul 2015.  Acționarul majoritar este Cezar Cătălin Stroe (99,5%), un antreprenor ploieștean în vârstă de 35 de ani. Restul de 0,5% din firmă este deținut de Corneliu Liviu Stroe, în vîrstă de 60 de ani, potrivit datelor colectate de Termene.ro.

În 2015, primul său an de activitate, iHunt avut încasări de circa 2,5 milioane de lei și un profit net de 379.809 lei, cu 2 angajați.

În 2018 magazinul online avea deja 23 de angajați și obținea încasări de aproape 25 de milioane de lei. Profitul net pe anul 2018 a fost de 482.339 de lei, mult în scădere față de anul 2017, când a avut profit net de 2,1 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 24 de milioane de lei, conform datelor centralizate de Termene.ro.

Parallax

Vizualizari
2791
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri