Adi Iacob

Lovitură pentru Apple: UE vrea încărcătoare standard pentru toate telefoanele, indiferent de marcă

Thumbnail

Comisia Europeană va efectua un studiu de impact pentru a estima costurile şi beneficiile standardizării încărcătoarelor de telefoane mobile, relatează Euractiv.com, citând-o pe Margrethe Vestager, Comisarul european pentru concurență.

Comisia exercită presiuni la nivelul companiilor de zece ani pentru stabilirea unui model unic de încărcător, scrie Euractiv.com, citat de Mediafax. Pentru a-şi susţine poziţia, Comisia a invocat atât faptul că în fiecare an se strâng peste 51.000 de tone de deşeuri rezultate din urma aruncării încărcătoarelor vechi, cât şi problemele de compatibilitate întâlnite de posesorii de telefoane. Două exemple în acest sens sunt telefoanele ce folosesc sistemul de operare Android şi iPhone-urile.

Apple este cunoscută pentru încărcătoarele sale diferite față de cele utilizate de ceilalți producători de smartphone-uri.

Thumbnail

În 2009, 14 companii producătoare de telefoane au semnat un memorandum de înţelegere cu privire la standardizarea încărcătoarelor, care însă a expirat în 2012. Printre companiile care-l semnaseră s-au numărat Samsung, Apple, Nokia şi Huawei.

Thumbnail

„Dat fiind nivelul nesatisfăcător al progresului acestei abordări voluntare, Comisia va lansa în scurt timp un studiu de impact pentru a evalua costurile şi beneficiile altor opţiuni”, a precizat Margrethe Vestager.

Parallax

Vizualizari
4354
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri