Denisa Crăciun

Top 2023: 10 criptomonede deținute în România pe eToro

bitcoin

Cardano rămâne cea mai deținută criptomonedă în rândul investitorilor români, în al treilea trimestru din 2023, fiind urmată de Bitcoin, potrivit eToro.

La nivel global, Bitcoin și-a menținut poziția de cel mai deținut criptoactiv pe eToro, cu noi dezvoltări pe piața ETF-urilor care au sporit interesul investitorilor, mai arată platforma.

În rândul investitorilor români însă, Cardano rămâne cel mai deținut criptoactiv, urmat de Bitcoin și Ethereum. În general, aceștia continuă să dețină aceleași criptomonede în portofoliile lor ca în trimestrul precedent, cu excepția unui interes sporit pentru Flare, care a trecut pe locul nouă, în fața Decentraland, care a coborât pe locul zece.

TOP criptomonede deținute de investitori români în al treilea trimestru din 2023 

 1. Cardano
 2. Bitcoin
 3. Ethereum
 4. XRP
 5. Dogecoin
 6. Shiba
 7. Solana
 8. Tron
 9. Flare
 10. Decentraland

Raportul platformei de tranzacționare și investiții arată că la nivel global a fost doar o singură schimbare de poziții în top 10 cele mai deținute criptoactive în trimestrul al treilea față de trimestrul al doilea din 2023, Flare trecând înaintea lui Songbird. Bitcoin a continuat să-și consolideze poziția în top, în timp ce restul au rămas stabile în T3. Stellar a avut, de asemenea, o performanță bună în raport cu alte token-uri din top 10.  

La nivel global, cele mai importante evoluții au fost observate în cazul token-urilor mai mici, Orchid (+22%), Arbitrum (+14%) și Livepeer (+10%), acestea înregistrând cea mai mare creștere a numărului de deținători. De asemenea, au avut performanțe bune și Origin Protocol (+8%), Amp (+6%) și API3 (+6%).

„O vară de speculații de piață în jurul lansării unor ETF-uri instituționale majore pentru bitcoin a concentrat cu adevărat atenția investitorilor în criptoactive de pe platforma eToro. Bitcoin și-a menținut poziția de top și a determinat mai mulți investitori să deschidă poziții în așteptarea aprobării acestor produse”, a spus Simon Peters, analistul eToro pentru piața criptoactivelor.

TOP cele mai deținute criptomonede la nivel global

 1. Bitcoin
 2. Cardano
 3. Ethereum
 4. XRP
 5. Dogecoin
 6. Shiba
 7. Tron
 8. Flare
 9. Songbird
 10. Stellar

„ETF-urile Bitcoin au potențialul de a schimba regulile jocului pentru piață și se speculează de ceva vreme în ceea ce le privește. Dar în această vară am văzut primul pas tangibil spre lansarea pe piață a unor potențiale produse, datorită unor instituții importante precum BlackRock și Fidelity, care caută să își lanseze propriile versiuni. Deblocarea ETF-urilor cu preț la vedere are o influență uriașă, deoarece ar deschide piața criptoactivelor către categorii de capital, care, altfel, nu ar avea posibilitatea de a se implica pe piață”, arată platforma. 

Criptoactivele cu cea mai mare creștere a numărului de deținători de la un trimestru la altul, la nivel global sunt:

 • Orchid (+22%)
 • Arbitrum (+14%)
 • Livepeer (+10%)
 • Origin Protocol (+8)
 • Amp (+6%)
 • API3 (+6%)
 • Storj (+5%)
 • Hedera Hashgraph (+4%)
 • Biconomy (+3%)
 • Immutable X (+3%)

Parallax

Vizualizari
1267
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri