Denisa Crăciun

Un lanț de restaurante din România spune că renunță la lucrătorii asiatici și vrea să angajeze în jur de 100 de români

restaurant

Un lanț de restaurante din România anunță, miercuri, că renunță la lucrătorii asiatici și vrea să angajeze în jur de 100 de români, pentru noile unități pe care le va deschide în 2024.

Proprietarul lanțului de restaurante „La Mama”, Cătălin Mahu, vrea să deschidă în 2024 încă două sau trei locații în care vrea să investească 2 milioane EUR și are în plan să angajeze 100 de persoane.

Politica rețelei este de a se orienta spre forță de muncă autohtonă, inclusiv persoane cu dizabilități”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

„Astăzi oamenii își înțeleg mult mai bine jobul. Faci cu mai puțini oameni ceea ce făceai în trecut, pentru că angajații s-au educat. În restaurantele noastre am decis acum câteva luni să luăm oameni doar din piața românească. Dacă nu dăm șanse forței de muncă din România, va pleca afară și ne vom plânge că pleacă. Trebuie să dăm șanse și să fim atractivi pentru cei care se gândesc să plece afară. Pentru noile locații pe care urmează să le deschidem, vom avea nevoie de aproximativ 100 de angajați. Pentru aceasta, colaborăm cu Școlile de meserii și angajăm și persoane cu dizabilități, pentru că trebuie să întoarcem comunității binele pe care îl primim”, susține Cătălin Mahu, proprietarul rețelei de restaurante. 

Rețeaua de restaurante „La Mama” a avut anul trecut o creștere a cifrei de afaceri cu 15%, față de 2022.

„Prețurile noastre au crescut cu mai puțin decât cele la materia primă. Să nu uităm că prețul uleiului s-a dus de la trei lei la nouă lei. Noi, în industria de restaurante, am fost nevoiți să fim tampon între aceste scumpiri și clienți. În lanțul nostru schimbăm prețurile de două ori pe an. Dacă le-am stabilit în martie, până în septembrie nu m-am atins de ele, indiferent ce s-a întâmplat. În perioada aceasta, le-am majorat între 20 și 40%. În același timp, astăzi în meniul „La Mama” există printre cele mai puține E-uri din București și îmi asum ceea ce spun. Avem gustare pescărească fără E-uri, 80% pui crescut la sol”, a declarat Mahu.

Potrivit lui, cele mai bune măsuri pe care statul le-a luat pentru sectorul din HoReCa au fost reducerea TVA la 5% la alimente și reducerea impozitului pe dividende la 5%.

„În 2002, aceste măsuri m-au ajutat să deschid restaurantul de la Ateneu. Mi s-au părut cel mai bun stimulent”, a adăugat Mahu.

Parallax

Vizualizari
4965
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri