Adi Iacob

Controversata aplicație de chat Kik se închide: Compania se va concentra pe criptomoneda Kin

Thumbnail

Aplicația de chat Kik Messenger a anunțat că își va opri activitatea în ciuda faptului că serviciul de mesagerie are milioane de utilizatori activi în întreaga lume. Compania a spus că închide aplicația, astfel încât să se poată concentra asupra dezvoltării propriei criptomonede — Kin.

Într-o postare pe blog, reprezentanții Kik susțin că decizia a fost luată în urma unor lupte legale cu US Securities and Exchange Commission — SEC (un fel de ASF în România).

Potrivit BBC, cei 80 de angajați ai companiei care se ocupau de aplicația de mesagerie vor rămâne fără job. 

Ted Livingstone, a declarat că firma a luat „decizia grea” de a închide Kik pentru că dorește să-și dedice toată atenția criptomonedei Kin. Prin închiderea aplicației de mesagerie și reducerea numărului de angajați la 19, compania și-ar putea reduce cheltuielile cu 85%, a spus Ted Livingstone, având astfel șanse mai mari să câștige lupta legală cu SEC.

Kin este o criptomonedă care funcționează pe platforma Ethereum. La momentul redactării acestui articol, un Kin valora 0,000009 dolari, fiind în creștere cu 4,48% în ultimele 24 de ore, potrivit datelor disponibile pe CoinMarketCap.com

Thumbnail

Reprezentanții Kik nu au oferit detalii despre data la care va fi închisă aplicația.

Kik Messenger a fost lansat în 2010 și a devenit popular în mare parte pentru că le permite utilizatorilor să se înregistreze și să-l folosească fără a furniza un număr de telefon sau alte date de contact.

Aplicația a provocat, de asemenea, și multe controverse. The New York Times relata că aplicația a devenit o sursă de îngrijorare pentru autorități, deoarece este folosită de pedofili, din cauza anonimității pe care o oferă serviciul de mesagerie.

De asemenea, o anchetă a BBC News din 2018 a dezvăluit că aplicația a fost folosită în peste 1.100 de cazuri de abuz sexual asupra copiilor, din Marea Britanie.

Atunci, reprezentanții Kik au spus că serviciul „evaluează și îmbunătățește în mod constant măsurile de siguranță”.
 

Parallax

Vizualizari
887
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri