Adi Iacob

Juventus vrea să își lanseze propria criptomonedă

Thumbnail

Clubul italian de fotbal Juventus vrea să își lanseze proria criptomonedă “prin care fanii să-și facă vocea auzită”, potrivit descrierii proiectului. Echipa care tocmai l-a transferat pe Cristiano Ronaldo va dezvolta criptomoneda "Juventus Official Fan Token" împreună cu Socios.com, o platforma specializată în monede digitale pentru microbiști.

Fiind una dintre cele mai cunosctute echipe din lume, reprezentanții Juventus spun că prin intermediul acestui proiect intenționează să-și crească și mai mult numărul fanilor și să permită suporterilor din afara Europei să aibă o experiență mai directă, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul echipei.

Platforma Socios.com vrea să creeze un sistem bazat pe tehnologia blockchain, prin care fanii echipelor de fotbal să poată vota cu ajutorul criptomonedelor diverse lucruri ce țin de desfășurarea activității clubului.

Thumbnail
socios.com

 

“Unul dintre scopurile centrale pentru Socios.com este de a dezvolta o economie deschisă, gamificată, bazată pe Fan Token (criptomonedele echipelor de fotbal). (…) Indiferent dacă dorești să folosești criptomonedele pentru a îndruma un singur club (de fotbal) sau dorești să interacționezi cu mai multe echipe din diverse sporturi, Socios.com este poarta ta de acces pentru a face acest lucru”, precizează site-ul platformei.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Nu există date concrete despre Fan Token Offering-ul anunțat — care este în principiu o ofertă inițială de monede (ICO), scrie CoinDesk.com. Nu au fost specificate detalii precum cât de multe astfel de monede digitale vor fi create sau câți bani doresc să obțină prin ICO, însă lansarea este programată să aibă loc la începutul anului 2019.

"La club suntem întotdeauna foarte atenți și pro-activi față de inovare și noile tehnologii. Împreună cu Socios.com, credem că putem oferi noi oportunități pentru fanii noștri din întreaga lume să interacționeze cu clubul lor preferat”, a spus Giorgio Ricci, unul dintre șefii financiari ai clubului italian de fotbal.

Acum două săptămâni, echipa de top a ligii franceze de fotbal Paris Saint-Germain a dezvăluit planurile de a-și crea propria criptomonedă. Acest proiect se desfășoară, de asemenea, în parteneriat cu Socios.

Parallax

Vizualizari
1418
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri