Denisa Crăciun

Peste jumătate dintre românii cu acces la Internet vor cumpăra online în 2021 (ARMO)

Thumbnail

România continuă să fie în topul țărilor cu cea mai mare creștere a vânzărilor din comerțul electronic, prognozată la 23% în 2021, față de 12% media europeană și peste jumătate dintre românii cu acces la Internet vor cumpăra ceva online în 2021, este concluzia lui Luca Cassetti, secretarul general al Ecommerce Europe.

Cassetti și-a exprimat opinia în cadrul conferinței organizată de Asociația Română a Magazinelor Online (ARMO), cu ocazia celei de-a doua ediții a Zilei Naționale a Comerțului Electronic.

De asemenea, Florinel Chiș, director executiv ARMO, spune că „estimările din Europe e-Commerce Report pentru 2021 arată o cifră de afaceri totală generată de sectorul comerțului electronic din România în jurul valorii de 6,9 miliarde de euro. Vedem o dublare a cifrei de afaceri din comerțul online în ultimii 4 ani, tendință care face din e-commerce unul din cele mai performante și dinamice sectoare ale economiei românești”.

Chiș a mai spus că „dacă anul trecut comerțul electronic a ținut economia deschisă și în mișcare pe timpul restricțiilor impuse de pandemie, vedem că și anul acesta înregistrăm o creștere robustă, alimentată de un număr tot mai mare de persoane care cumpără online. Pentru prima dată, în 2021 mai mult de jumătate dintre utilizatorii români de internet (54%) vor cumpăra ceva online, cu aproape un sfert mai mulți față de anul trecut. Vom trece astfel un prag important, care confirmă rolul însemnat pe care comerțul electronic îl va juca în economia viitorului”.

Pe parcursul a trei paneluri, reprezentanți ai principalilor factori de decizie, reglementare și supervizare, alături de cei ai industriei de profil, au dezbătut pe tema oportunităților și provocărilor pe care le întâmpină sectorul comerțului electronic, dar și despre politici publice care să vină în sprijinul creșterii acestuia și al economiei digitale.

Dezbaterile din cadrul Zilei Naționale a Comerțului Electronic pot fi urmărite AICI sau AICI

Parallax

Vizualizari
292
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri