Claudiu Zamfir

Producătorul de echipament agricol John Deere cumpără un start-up de vehicule autonome cu 250 milioane dolari

Thumbnail

John Deere, liderul mondial în producția de tractoare și alte utilaje agricole, cumpără un startup american de robotică, ce dezvoltă tehnologii prin care se face trecerea la echipament autonom, pentru ferme cu mai puțini lucrători.

Gigantul american din industria de ultilaje agricole a anunțat, vineri, că va plăti 250 de milioane de dolari pentru startup-ul Bear Flag Robotics, din Silicon Valley.

„Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă fermierii în ziua de azi este lipsa  lcrătorilor calificați, pentru a executa operațiuni importante, în timp util, cu impact asupra recoltei. Autonomia oferă o alternativă sigură și productivă pentru a aborda frontal această provocare. Misiunea Bear Flag de a crește producția globală de alimente și de a reduce costurile în domeniu, prin automatizarea mașinilor, este aliniată cu cea a lui Deere și suntem încântați să ne alăturăm echipei Deere pentru a aduce autonomie mai multor ferme" - a spus Igino Cafiero, cofondator și CEO al startup-ului.

Bear Flag Robotics a fost fondat în anul 2017, de  Aubrey Donnellan și Igino Cafiero, iar din anul 2019 a intrat în Startup Collaborator, un program al John Deere, prin care corporația strânge în jurul său startup-uri de tehnologie cu care ar putea lucra pentru a fructifica diverse oportunități de business.

 

Parallax

Vizualizari
2069
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri