Adi Iacob

Joburile în era internetului: Softurile de inteligență artificială învață să dezvolte softuri de inteligență artificială

Thumbnail

Progresul în domeniul inteligenței artificiale îi fac pe unii oameni să se îngrijoreze că software-urile le vor lua locurile de muncă, precum șofatul camioanelor sau contabilitatea. Acum, cercetătorii descoperă că pot să dezvolte softuri care să învețe să facă una dintre cele mai grele părți din propria lor activitate - sarcina de a proiecta softuri de inteligență artificială.

Într-un experiment, cercetătorii de la Google Brain au proiectat un program dotat cu inteligență artificială (AI) care este capabil să dezvolte alte softuri de acest fel, scrie .

Cercetatorii au provocat software-ul lor să creeze sisteme de învățare pentu o serie de probleme, cum ar fi navigarea prin labirinturi. Softul AI a procesat o serie de desene și modele care au demonstrat abilitatea de  a rezolva sarcini cu un nivel de pregătire mai mic decât în mod normal, scrie Tom Simonite, unul dintre jurnaliștii publicației specializate în tehnologie - Wired, în revista universității americane MIT - MIT Technology Review.

Jeff Dean, care conduce grupul de cercetare Google Brain, a spus că o parte din munca acestor cercetători ar putea fi înlocuită de softuri. 

În ultimele luni, alte câteva grupuri de cercetare au anunțat, de asemenea, progrese în ceea ce privește dezvoltarea de software-uri AI capabile să proiecteze alte programe informatice AI. Printre acestea se numără cercetătorii din cadrul institutului de cercetare non-profit OpenAI (co-fondat de Elon Musk), MIT, Universitatea din California, Berkeley și alt grup de cercetători al  Google - DeepMind.

Dacă aceste softuri AI devin practice, ar putea crește ritmul în care această tehnologie este implementată în întreaga economie. În prezent, companiile trebuie să plătească sume considerabile de bani pentru experții în domeniul machine-learning - care nu sunt în număr atât de mare.
 

Parallax

Vizualizari
1119
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri