Raluca Abrihan

Record pe piața muncii: Peste 1 milion de aplicări la job-uri, în ianuarie. Cele mai căutate locuri de muncă

Thumbnail

Peste 1 milion de aplicări la job-urile active au fost înregistrate în luna ianuarie a acestui an, pe un site de recrutare, nivelul reprezentând un record istoric pentru piața locală. Valoarea este cu aproximativ 25% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, când candidații activi pe eJobs.ro au cumulat puțin peste 800.000 de aplicări. Iată cele mai căutate locuri de muncă.

Aproape jumătate din numărul total de aplicări aferente lunii ianuarie a fost făcută pentru joburile din vânzări – domeniu care, an de an, este pe primul loc în topul preferințelor candidaților. Clasamentul continuă cu locurile de muncă disponibile în call-center-e și cele din administrativ / logistică/. Foarte căutate au fost, la începutul anului, și job-urile care se adresează celor cu experiență în zona de financiar / contabilitate, marketing sau bănci.

”Anul 2020 a început exploziv și a depășit toate așteptările noastre atât în ceea ce-i privește pe candidați, cât și în ceea ce-i privește pe clienți. Astfel, numărul record de aplicări din luna ianuarie a venit în tandem și cu încasări record. Ne așteptăm, deci, la un an bun și ne bucură să vedem că toată lumea a început în forță, că atât clienții mici cât și cei mari și-au consolidat bugetele și că au planuri mari pentru 2020. Avem toate premisele să credem că acest an ar putea fi unul dintre cei mai buni pentru cei care vor să se angajeze și pentru cei care angajează, deopotrivă”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cel mai scăzut nivel de interes a fost manifestat pentru funcțiile publice, care au strâns aproximativ 500 de aplicări. De 4 ori mai multe aplicări au primit angajatorii din domeniul medicinei veterinare și puțin peste pragul de 2.500 de aplicări au înregistrat cei din protecția muncii. Prelucrarea lemnului, ONG-urile sau serviciile de babysitting / au pair și curățenie au fost alte domenii cu un nivel scăzut de atractivitate în ochii candidaților.

”Sigur că acest clasament este în strânsă corelație cu oferta de locuri de munca disponibile. Joburile din vânzări au dominat întotdeauna piața și, prin urmare, este firesc să adune și cele mai multe aplicări. Dar dincolo de această explicație avem și domenii care atrag un număr mare de candidați și de aplicări fără să fie în mod obligatoriu și printre cei mai activi angajatori. Și mă refer aici la IT, sector care a strâns 45.000 de aplicări doar în luna ianuarie”, mai spune Bogdan Badea.

La nivelul anului 2019, au fost înregistrate peste 9,5 milioane de aplicări, atât pentru job-urile din România, cât și pentru cele din străinătate. În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 25.000 de locuri de muncă pentru România cât și pentru străinătate.

Parallax

Vizualizari
2473
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri