Claudiu Zamfir

Jeff Bezos: Grupuri de angajați ai companiilor tech americane se opun contractelor cu Armata SUA

Thumbnail

Miliardarul american Jeff Bezos, șeful companiei Amazon, s-a declarat dornic să ofere servicii forțelor armate ale SUA, dar a atras atenția că sunt grupuri de angajați ai unor firme de tehnologie americane care se opun contractelor cu Pentagonul.

„Unul dintre lucrurile care se întâmplă în cadrul companiilor de tehnologie este că există grupuri de angajați care, de exemplu, cred că firmele tehnologice nu ar trebui să lucreze cu Departamentul Apărării. Oamenii au dreptul să-și exprime opiniile, dar este sarcina unei echipe de conducere să spună nu (sau da)”, a spus Bezos, sâmbătă, la un forum anual al industriei de apărare americană, potrovit Reuters, citată de Mediafax.

Jeff Bezos a avertizat că SUA se vor găsi „în dificultate” dacă șefii marilor companii de tehnologie decid să nu colaboreze cu Pentagonul.

O companie a lui Bezos, Blue Origin, axată pe explorarea spațiului, este în competiție pentru contracte în domeniul aviației militare.

Companiile de tehnologie s-au lovit în trecut de probleme când au încercat să lucreze cu Departamentul american al Apărării (echivalentul Ministerului Apărării).

Anul trecut, un program de cercetare în domeniul apărării, Proiectul Maven, aproape că a declanșat o revoltă în rândul angajaților Google care s-au opus ca tehnologia companiei din domeniul inteligenței artificiale să fie folosită în situații de război. Protestele angajaților au forțat Google să renunțe la contractul respectiv care furniza algoritmi de identificare a obiectelor pentru drone militare.

„Părerea mea este că în momentul în care companiile big tech își întorc spatele către Departamentul Apărării, această țară are probleme mari”, a afirmat Bezos.

Amazon a participat anul acesta la o licitație pentru a furniza Pentagonului capabilități de cloud computing, contract public de circa 10 miliarde de dolari pe care l-a pierdut în mod neașteptat în fața rivalului Microsoft. Amazon a depus ulterior o acțiune în instanță prin care contestă decizia de atribuire. Compania lui Bezos furnizează deja astfel de servicii pentru CIA, armată, și departamentul american al securității naționale.

Reprezentanții Amazon au spus anterior depunerii contestației că motive politice au stat în calea unui proces echitabil de licitație. Bezos, directorul executiv al Amazon și proprietarul publicației Washington Post, este un critic explicit al președintelui american Donald Trump.

Parallax

Vizualizari
1667
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri