Raluca Abrihan

Cum arată industria IT din România, în 2019: Previziunile unei firme românești

Thumbnail

În ciuda previziunilor care estimează o încetinire a creșterii economiei mondiale, în anul care abia a început, presiunea exercitată de inovațiile din industria IT și de planurile anunțate de marii jucători globali, va impune companiilor continuarea investițiilor, nu doar în soluții IT, ci și în schimbări organizaționale, undeva la intersecția dintre tehnologie, modelul afacerii și oamenii care să le susțină. Pe acest fond, conform cercetărilor interne, creșterea globală a industriei IT va continua și se va situa în jurul cifrei de 4-6%, susţine EXE Software.

Pe lângă tehnologiile devenite deja populare, în anii anteriori, Internet of Things și Cloud Computing, vedeta din acest an va fi Inteligența Artificială. Astfel, investiţiile Apple, Facebook, Google și Microsoft în AI (Artificial Intelligence) şi ML (Machine Learning) vor avea un rol determinant în accelerarea gradului de penetrare a acestor tehnologii, în următorii ani.

De urmărit, în acest an, vor fi și primele implementări ale tehnologiei 5G și efectul acestora, atât în mediul de afaceri, cât și în viața privată a fiecăruia dintre noi.

În țara noastră, dată fiind instabilitatea fiscală și un oarecare pesimism în mediul de afaceri românesc, ne așteptăm la o atitudine rezervată, când vine vorba despre investiții în domeniul IT. Astfel, creșterea va fi nesemnificativă, așa că, și în acest an, creșterea va fi susținută tot de exporturi.

Oficialii firmei româneşti  EXE Software arată că, fel ca în 2018, și în 2019 firma va urmări creșterea capacității de producție și atragerea de noi parteneri, însa o atenție deosebită va fi acordată consolidării și extinderii cunoștintelor în domeniul metodologiilor și tehnologiilor recent adoptate, precum AI, IoT și Cloud Computing și optimizarii fluxurilor de lucru interne, pentru a răspunde și mai eficient provocărilor generate de transformările din ultimii ani, atât în piața locală, cât și în cea globală.

Parallax

Vizualizari
2210
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri