Raluca Abrihan

Firma IT românească iQuest, cumpărată de o companie germană

Thumbnail

iQuest, firmă IT fondată de antreprenorul clujean Cornelius Brody, în 1998, fuzionează cu o companie a grupului german Allgeier SE. În urma tranzacției, cele două firme vor cumula în România aproximativ 815 de angajați, cea mai mare parte a acestora provenind din iQuest.

Nagarro, companie de inginerie digitală și soluții tehnologice, deținută de grupul german Allgeier SE, are o echipă de 155 de angajați în cadrul sediului său unic din România, aflat la Timișoara, iar iQuest cumulează în birourile din Cluj-Napoca, Brașov, București, Craiova și Sibiu peste 660 de angajați.

Etapa de tranziție va fi guvernată de o echipă formată din managementul celor două companii, transferând responsabilitățile curente către noua configurație, ce presupune repoziționarea managementului iQuest în roluri cu impact global în noua organizație - au anunţat reprezentanţii companiei. La conducerea operațiunilor noii entități formate în România se va afla Voicu Stoiciu, care deține în prezent funcția de Managing Director Nagarro România.

„În timp ce traversăm situația actuală dictată de pandemia de Covid-19, așteptăm cu nerăbdare următorul capitol în care vom opera ca o singură companie. Sunt convins că viitorul va fi unul promițător, ținând cont că atât Nagarro, cât și iQuest împărtășesc aceeași cultură organizațională în care orientarea către client, agilitatea, comunicarea deschisă și angajații au prioritate”, încheie Voicu Stoiciu.

Fuziunea dintre grupul iQuest și Nagarro face parte din noua strategie a Allgeier SE, companie listată la bursa din Frankfurt. Strategia vizează gruparea tuturor entităților din zona de tehnologie din portofoliu Allgeier într-o divizie distinctă care țintește o listare independentă, respectiv crearea unui lider global inovator, full-service, în domeniul ingineriei digitale și soluțiilor tehnologice.

Clienții deserviți de către iQuest se regăsesc, în principal, în zone geografice precum SUA, Marea Britanie, Elveția și Germania, și activează cu precădere în domenii precum servicii financiare, biotehnologie, transport și logistică, utilități, telecomunicații. Pe de altă parte, Nagarro – care operează pe piața locală din 2005 – utilizează un model de livrare global și are clienți din arii de activitate precum producție, transport și logistică, bănci și asigurări, auto, digital, retail, telecomunicații.

În următoarele luni iQuest va fi rebranduit în Nagarro, însă, la nivel operațional, cele două organizații nu vor suferi modificări, susţin reprezentanţii celor două companii.

 

 

 

 

 

Parallax

Vizualizari
2804
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Zoli
Szabó
Conform https://www.zf.ro/companii/tranzactie-pe-piata-it-nemtii-de-la-allgeier-au-preluat-iquest-una-dintre-cele-mai-mari-20-de-companii-de-software-din-romania-fondata-in-1998-in-cluj-de-antreprenorul-cornelius-brody-17418825 sau https://www.profit.ro/stiri/tranzactie-grupul-german-allgeier-preia-producatorul-de-software-iquest-group-companie-infiintata-de-un-antreprenor-clujean-18347403 sau https://ro.linkedin.com/company/iquest-group, tranzactia s-a intamplat in 2018. Deci mai exact ce s-a intamplat acum in 2020?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri