Denisa Crăciun

Investitorii români din Growceanu vor 300.000 EUR să se extindă în străinătate

Thumbnail

Platforma de business angels Growceanu vrea să atragă 300.000 de euro în cadrul unei runde de investiții ce se desfășoară pe platformă, din data de 9 iunie.

Runda este susținută și de fondatorii platformei, cu o finanțare de peste 50.000 de euro.

Conform unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro, fondurile obținute vor fi direcționate către dezvoltarea strategiei de marketing la nivel internațional, extinderea echipei executive, creșterea numărului de investitori individuali din platformă și pentru testarea de noi modele de business.

„În cei trei ani de la înființare, am reușit să ne dublăm echipa și performanța financiară. Planul este să accelerăm creșterea. Nu suntem un grup sau un fond de investiții, ci suntem o platformă de business angels unde fiecare investitor are libertatea să-și aleagă startup-urile în care dorește să investească, beneficiind de suportul nostru administrativ și mai ales de un proces de due dilligence exigent, menit să reducă semnificativ riscurile. Creșterea accelerată a comunității noastre de investitori ne bucură și lucrăm în continuare activ la dezvoltarea instrumentelor și serviciilor relevante acesteia”, susține Ciprian Man, Co-founder & Angels Keeper, Growceanu.

De cealaltă parte, Adrian Gheorghe, Co-founder & Investor Relations Growceanu, consideră că „pandemia ne-a ajutat să descoperim un nou model de business. A fost un punct de inflexiune pentru startup-ul Growceanu, transformându-ne astfel dintr-un grup de investitori regional într-o platformă de angel investment”.

El a mai spus că „pentru a deveni investitori Growceanu, cei interesați trebuie să urmeze câțiva pași simpli: crearea unui cont de investitor pe site-ul nostru și alimentarea contului cu 400 de euro, primind astfel acces gratuit timp de un an în platformă și posibilitatea de a investi în oricâte dintre cele peste 50 de startupuri care își prezintă anual business-urile”. 

În următorii 5 ani Growceanu vrea să capteze 1,5% din piața investițiilor făcute de business angels în startup-urile la început de drum din Europa.

Ca pas intermediar, platforma de business angels intenționează ca în următorii doi ani să ajungă la circa 10% din acest segment pe piața românească, facilitând în platformă investiții anuale de peste  7 milioane de euro.

În plus, vrea să ajungă la o cifră de afaceri de 500.000 de euro. Pentru 2022, platforma de business angels vizează tranzacții cu o valoare totală de peste 1,66 milioane de euro.

Growceanu vizează cu investiții în PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech și MedTech, bazate pe tehnologii precum Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT și țintește companii din România și ECE (CEE), precum și  companii cu o dinamică excelentă din restul Europei, inclusiv Marea Britanie.

În prezent, Growceanu reunește o comunitate de peste 100 de business angels, cu 70 mai mult față de anul trecut.

Parallax

Vizualizari
318
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri