Răzvan Tătaru

Platforma de investiții eToro lansează un portofoliu de acțiuni bazat pe Inteligență Artificială

Investiții

Platforma de tranzacționare și investiții eToro lansează un portofoliu de acțiuni personalizat, bazat pe inteligența artificială, în urma unui parteneriat cu o firmă de analiză a acțiunilor, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

eToro încheie un parteneriat cu firma israeliană Bridgewise, care utilizează inteligența artificială pentru analiza acțiunilor, pentru lansarea portofoliului „Fundamental-AI”. Firma va analiza cele mai mari 1.000 companii de pe platforma de investiții, în funcție de capitalizarea de piață a acestora.

Totodată, cu ajutorul IA, firma israeliană va clasifica companiile pe baza unor factori care prezic performanțele viitoare, inclusiv raportările trimestriale, comentariile privind datele financiare și cercetările analiștilor.

În urma analizei, fiecărei companii i se atribuie un scor numeric care reflectă probabilitatea ca acțiunile să depășească performanțele competitorilor din industrie. Cele mai promițătoare acțiuni vor fi introduse în portofoliu.

„Oferindu-le utilizatorilor noștri un portofoliu care cuprinde atât poziții de tip „short”, cât și „long”, ne propunem să oferim o abordare investițională care oferă flexibilitatea de a se adapta la condițiile schimbătoare ale pieței și de a genera potențiale randamente indiferent dacă prețurile cresc sau scad. Așteptăm cu nerăbdare să valorificăm cunoștințele Bridgewise pentru a modela alocarea lunară”, susține Dani Brinker, Head of Investment Portfolios la eToro.

„Suntem încântați să punem în aplicare tehnologia noastră brevetată și să oferim eToro acces la modele de învățare automată pentru a ajuta la procesarea unor cantități enorme de informații de pe piață. În parteneriat cu eToro, suntem încântați să fim în prima linie pentru a ajuta investitorii de toate nivelurile să beneficieze de această tehnologie inovatoare, care schimbă regulile jocului”, a declarat Gaby Diamant, CEO și co-fondator la Bridgewise.

Portofoliul va fi compus din 40 de acțiuni din diverse industrii și zone geografice și va fi reechilibrat lunar. Toate activele sunt oferite sub formă de CFD-uri (contracte pentru diferență) constând în poziții de tip “lung” și “scurt”.

eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții unde se poate tranzacționa, se poate face schimb de cunoștințe și se poate învăța despre investiții. În prezent, eToro are peste 32 de milioane de utilizatori înregistrați din peste 100 de țări.

Bridgewise este o companie de cercetare tehnologică care oferă o analiză bazată pe inteligență artificială a tuturor acțiunilor globale în toate limbile.

Parallax

Vizualizari
458
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri