Adi Iacob

Investiție de 1 miliard de dolari într-un rival al Uber

Thumbnail

Unul din rivalii Uber din Asia a anunțat că va primi o nouă investiție de 1 miliard de dolari, care va ajuta la creșterea afacerii.

Startup-ul de ridesharing Grab a obținut banii din partea unor investitori din SUA și alți susținători strategici, potrivit unei surse din cadrul companiei care a refuzat să fie identificată deoarece nu a fost autorizată să vorbească cu mass-media, scrie Reuters.

Reprezentanții Grab au refuzat să ofere detalii.

Finanțarea vine după ce Toyota Motor Corp a convenit în iunie să cumpere o participație de 1 miliard de dolari de la Grab, în calitate de investitor principal într-o rundă de finanțare lansată după ce startup-ul a achiziționat operațiunile Uber Technologies din Asia de Sud-Est.

Startup-ul fondat acum 6 ani a fost evaluat la puțin peste 10 miliarde de dolari după investiția constructorului auto.

Printre acționarii startup-ului se numără grupul japonez SoftBank Group, compania de ridesharing din China Didi Chuxing și Uber, scrie Bloomberg.

Pentru Grab lucrează peste 7 milioane de șoferi, agenți și comercianți împrăștiați în 225 de orașe din opt țări, iar aplicația a fost descărcată pe peste 100 de milioane de dispozitive mobile.

Parallax

Vizualizari
624
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri