Denisa Crăciun

Interviuri live: Angajatorii români pot vorbi direct cu posibilii angajați, pe BestJobs

interviuri online

Angajatorii din România vor putea discuta direct, prin intermediul platformei de recrutare online bestjobs, cu candidații interesați de joburile publicate de aceștia.

Platforma lansează „interviurile live”, prin care angajatorii pot discuta direct cu posibilii angajați, fără a mai trece prin etapa de aplicare.

„Acest format de interviu este similar conceptului de „speed dating”, întrucât candidații au la dispoziție 8 minute pentru a se prezenta și a afla mai multe despre jobul respectiv. Ulterior acestui interviu rapid, atât candidații, cât și recrutorii pot vota „da” în cazul în care există potrivire și sunt interesați să avanseze în procesul de recrutare”, conform platformei de recrutare.

Fie că își caută un singur coleg sau au deschise numeroase poziții, firmele își pot face cont de angajator pe platformă, unde pot completa cât mai multe detalii despre ele și despre jobul sau joburile disponibile, iar în urma discuțiilor live primesc gratuit CV-urile candidaților potriviți pentru a continua procesul de recrutare.

„În secolul vitezei și mai ales în acest context de pe piața muncii, în care tot mai mulți candidați își caută un job nou și vor să facă rapid o schimbare în carieră, la bestjobs am introdus interviurile LIVE, care facilitează un «matching» rapid între candidat și recrutor, ducând la un proces de angajare simplificat și eficient. Chiar dacă participarea la interviul LIVE nu necesită aplicare, recomandăm candidaților să aibă CV-ul deja completat sau actualizat în platformă, astfel încât informațiile lor să ajungă cât mai rapid la recrutor ulterior discuției live. Astfel, ne propunem să adaptăm recrutările la nevoile actuale ale jucătorilor de pe piața muncii, într-un proces care elimină emoțiile clasice ale unui interviu și care accelerează angajările pentru companiile cu multe poziții deschise”, spune Ana Vișian, Marketing Manager.

În perioada ianuarie-octombrie 2023, românii și-au căutat activ un loc de muncă, platforma întregistrând peste 1,1 milioane de aplicări.

Peste 60% dintre români au participat la cel puțin un interviu de angajare anul acesta, iar alți 20% au în plan să meargă la interviuri în perioada următoare, conform unui sondaj bestjobs.

Principalele temeri atunci când participă la un interviu sunt:

  • că vor avea emoții prea mari (26%);
  • că așteptările angajatorului vor fi mult peste ce știu sau pot ei să ofere (21%);
  • că nu o să reușească să-și prezinte experiența într-un mod convingător (20%);
  • că nu au experiența necesară pentru jobul la care au aplicat (tot 20%).

Potențialele întrebări tehnice din timpul interviului, la care nu ar ști să răspundă, sau refuzul recrutorului privind cerințele candidatului sunt alte motive care îi fac pe aplicanți să amâne etapa unui interviu pentru un job nou. 

Sondajul arată că românii ar spune „nu” unui job imediat după interviu în cazul în care:

  • salariul prezentat la interviu este sub nivelul pieței sau al așteptărilor (41%);
  • sunt întrebați dacă ar fi dispuși să lucreze din concediu/ în zilele libere legal (30%); 
  • își dau seama din timpul interviului că nu s-ar potrivi acolo (27%);
  • sunt întrebați despre planurile de a avea copii (9%);
  • procesul de recrutare durează prea mult, cu prea multe persoane de decizie implicate (25%).

Sondajul a fost efectuat în perioada octombrie-noiembrie, pe un eșantion de 1.200 utilizatori de internet din România. 

Parallax

Vizualizari
95
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri