Adi Iacob

VIDEO Inteligența artificială în viața de zi cu zi: Cercetătorii învață un sistem cum să dribleze

Thumbnail

Acest om animat care arată ca un caracter din jocurile video, este un program dotat cu inteligență artificială care învață cum să dribleze în timp real. Pe scurt, ceea ce vizionezi este un avatar asemănător unei persoane care învață o mișcare umană foarte specializată.

Pentru a face acest lucru, cercetătorii de la Carnegie Mellon și DeepMotion au creat o "metodă bazată pe fizică, în timp real pentru controlul personajelor animate care pot învăța abilitățile de dribling din experiență". Sistemul poate folosi datele din imagini pentru a învăța mișcările de bază, scrie TechCrunch.

Odată ce avatarul învață o mișcare de bază, mișcările avansate devin mai ușoare, precum driblingul printre picioare și crossover-uri.

Este o metodă bazată pe fizică are potențialul de a crea jocuri mai realiste, dar obținerea detaliilor subtile este dificilă, în special pentru baschet, deoarece contactul jucătorului cu mingea este scurt și poziția degetelor este critică. Unele detalii, cum ar fi modul în care o minge poate continua să se rotească pentru scurt timp atunci când face contact cu mâinile jucătorului, sunt greu de reprodus. Iar odată ce mingea este eliberată, jucătorul trebuie să anticipeze când și unde va ajunge mingea, spun cercetătorii.

Sistemul ar putea deschide calea pentru crearea de avatare online mai apropiate de realitate, dar poate ajuta și la transpunerea mișcărilor mai avansate în limba dispozitivelor — ceea ce poate ajuta la crearea unor tehnologii mai avansate în domenii precum medicina (proteze) sau sport (simulări).

Parallax

Vizualizari
320
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri