Claudiu Zamfir

Se fac înscrieri online: Comisia Europeană caută experți în inteligență artificială și alte tehnologii noi

Thumbnail

Comsia Europeană își va forma două grupuri de experți, în inteligență artificală, respectiv în responsabilitatea legată de noile tehnologii, specialiștii interesați, inclusiv din România, fiind invitați să-și depună candidaturile online, a anunțat luni executivul Uniunii Europene.

  • Înscrierile pentru grupul de experți în inteligență artificială se trimit până pe 9 aprilie 2018, potrivit instrucțiunilor de AICI.
  • Înscrierile pentru grupul de experți în responsabilitate și noi tehnologii se fac AICI, până pe 30 aprilie 2018.

Comisia spune că vrea să creeze grupul de experți privind inteligența artificială (AI) pentru a strânge contribuții ale specialiștilor și pentru a aduna o largă paletă de părți interesate în domeniu.

Grupul de experți va elabora, de asemenea, o propunere de orientări privind etica AI, pe baza unei declarații a Grupului european pentru etică în domeniul științei și al noilor tehnologii.

De la o asistență medicală mai bună la un transport mai sigur și o agricultură mai durabilă, inteligența artificială (AI) poate aduce beneficii majore societății și economiei europene, crede CE.

Totuși, Comisia Europeană consideră că se ridică anumite chestiuni legate de impactul inteligenței artificiale asupra viitorului muncii și a legislației existente. Acest lucru necesită o dezbatere largă, deschisă și incluzivă privind modul în care să se utilizeze și să se dezvolte inteligența artificială, atât din punctul de vedere al eficienței, cât și al eticii.

Grupul de experți pe AI va avea mai multe sarcini:

  • Va consilia Comisia Europeană cu privire la modul de a construi o comunitate largă și diversă de stakeholderi într-o "Alianță Europeană a Inteligenței Artificiale";
  • Va sprijini punerea în aplicare a viitoarei inițiative europene privind inteligența artificială (aprilie 2018);
  • Va prezenta până la sfârșitul anului 2018 un proiect de orientări pentru dezvoltarea etică și utilizarea inteligenței artificiale bazată pe drepturile fundamentale ale UE. În acest sens, va lua în considerare aspecte precum corectitudinea, siguranța, transparența, viitorul muncii, democrația și, în general, impactul asupra aplicării Cartei drepturilor fundamentale. Orientările vor fi redactate în urma unei consultări ample și pe baza declarației de vineri a Grupului European pentru Etică în Știință și Noi Tehnologii (EGE), un organism consultativ independent pe lângă Comisia Europeană.

Celălalt grup care se va constitui, Grupul de experți pentru răspundere și tehnologii noi, va asista Comisia în analizarea provocărilor legate de cadrul existent de responsabilitate.

-----

Ai firmă și recrutezi personal? Postează joburile tale pe Startupcafe și fă-le cunoscute către profesionistii care ne citesc.  Secțiunea „Locuri de munca, oferte de lucru”

Citește și:

Parallax

Vizualizari
3441
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri