Claudiu Zamfir

Intel cumpără un startup israelian cu 2 miliarde de dolari

Thumbnail

Producătorul american de procesoare Intel a anunțat luni că achiziționează un startup israelian axat pe inteligență artificială, pentru suma de aproximativ 2 miliarde de dolari.

Startup-ul Habana Labs, cu birouri în Israel, SUA, China și Polonia, a fost fondat în anul 2016, la Tel Aviv, de doi antreprenori, David Dahan și Ran Halutz. Israelienii produc acceleratoare deep learning programabile, pentru data centere.

De asemenea, startup-ul israelian dezvoltă procesoare cu tehnlogie de inteligență artificială, optimizate pentru nevoile specifice de antrenare a rețelelor neurale profunde și pentru aplicații în medii de producție.

Intel crede că astfel își fortifică portofoliul din domeniul inteligenței artificiale și accelerează eforturile pe piața procesoarelor bazate pe AI, care ar urma să fie peste 25 de miliarde de dolari până în anul 2024.
 
În 2019, Intel se așteaptă să obțină venituri de peste 3,5 miliarde de dolari din tehnologii legate de inteligența artificială.

Decizia Intel de a cumpăra cu totul Habana Labs vine după ce, în 2017, fondul său de investiții, Intel Capital, a condus o rundă de investiții de 75 de milioane de dolari în startup-ul israelian de inteligență artificială.

Parallax

Vizualizari
3440
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Modrea
Mihai
Îmi explică și mie, cineva, definiția startup-ului care produce deja o grămadă de chestii (procesoare, tehnologii) și are 4-5 ani vechime ? Tot auzim de startup-uri fondate dinainte de 2015...ce kkt de startup-uri mai sunt alea ? Un fel de batrâni cu minte de copil? Am înțeles că e cool si la modă acum să ai un start-up, toată lumea are sau pregătește, dar cam de câți ani are nevoie unul să nu se mai considere "junior" ? Ca la oameni, 18 ? Sau până produce profit (majoriatea, niciodată) ? Sau e o fomulă "frumoasă" ca să justifici că mereu ești pe pierdere? :) (mă rog, cu unele excepții, 0.001%, când te cumpără vreo firmă mare)
Lăsați-o mai moale, ce a trecut de 2 ani nu mai e de mult start-up... e groapă fără fund. Sau doar pentru spălat bani

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri