News.ro

Intel vrea să deschidă în Italia o fabrică de 8 miliarde de euro, să facă cipuri grupate

Thumbnail

Intel şi Italia intensifică discuţiile cu privire la investiţiile estimate în valoare de aproximativ 8 miliarde de euro pentru construirea unei fabrici avansate de semiconductori conectați, au declarat două surse apropiate spituaţie, pentru Reuters, citată de News.ro.

O înţelegere de această dimensiune ar asigura Italiei aproximativ 10% din cele 80 de miliarde de euro pe care compania americană intenţionează să-i cheltuiască în următorul deceniu în Europa pentru o capacitate de producţie de ultimă oră, pentru a evita viitoarele deficite de cipuri semiconductoare.

Surse au declarat anterior pentru Reuters că mărimea investiţiei este cuprinsă între 4 şi 8 miliarde de euro.

Ca parte a acestui plan, Germania, cea mai mare economie din Uniunea Europeană, este în frunte cu uzina  europeană planificată de Intel, deşi Franţa rămâne încă în cursă, a informat Reuters în octombrie.

Intel a spus că ”poartă conversaţii constructive privind investiţiile cu liderii guvernamentali din mai multe ţări din UE”, dar a refuzat să comenteze în mod special discuţiile cu oficialii italieni.

Producătorii de cipuri se străduiesc să crească producţia după cererea explozivă de electronice de larg consum, cum ar fi smartphone-uri şi computere, rezultată din tendinţa de a lucra de la domiciliu în timpul pandemiei de Covid-19.

Între timp, ţările UE, unde multe locuri de muncă se bazează încă pe industrii precum producţia de automobile, sunt dornice să-şi reducă dependenţa de livrările de semiconductori din China şi Statele Unite, după problemele recente ale lanţului de aprovizionare.

Fabrica italiană propusă ar fi o fabrică avansată care foloseşte tehnologii inovatoare.

Intel şi guvernul italian al prim-ministrului Mario Draghi discută o investiţie totală de 9 miliarde de dolari, pe o perioadă de 10 ani, de când începe construcţia, au spus sursele.

Negocierile sunt complexe şi Roma vrea ca Intel să-şi clarifice planurile pentru Italia înainte de a oficializa un pachet de condiţii favorabile, în special în ceea ce priveşte locurile de muncă şi costurile cu energia, au adăugat aceştia.

Dacă Roma şi Intel încheie un acord, vor continua apoi cu alegerea unui loc pentru fabrica, au spus sursele. Cu toate acestea, directorul general al Intel, Pat Gelsinger, a declarat la începutul acestei luni că speră să anunţe locaţiile noilor fabrici de cipuri în Statele Unite şi Europa la începutul anului viitor.

tehnologia de advanced advanced packaging în domeniul cipurilor presupune gruparea acestora în pachete cu putere sporită.

Parallax

Vizualizari
764
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri