Redacția StartupCafe.ro

Primul institut de cercetare în inteligență artificială, la Cluj

Inteligență artificială în afaceri

România va avea un institut de cercetare în inteligență artificială, prin care va putea să-și dezvolte propriile soluții tehnologice, să colaboreze cu parteneri internaționali și să formeze specialiști în acest domeniu. 

Inaugurarea oficială a lucrărilor de construcție a avut loc sâmbătă, pe 25 mai, a anunțat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, printr-o postare pe Facebook. Centrul va funcționa la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, iar investiția va fi de peste 105 milioane lei, potrivit HotNews.ro.

„Vedem zi de zi potențialul AI de a transforma multiple domenii, de la sănătate și educație, la securitate și administrație publică. Prin intermediul acestui institut, România va putea să-și dezvolte propriile soluții tehnologice, să colaboreze cu parteneri internaționali și să formeze specialiști de top în domeniu. Ca ministru de Finanțe, sunt mândru să susțin acest proiect ambițios, care va genera beneficii economice semnificative”, a spus Boloș.

Marcel Boloș susține că ministerul pe care îl conduce a început deja să utilizeze AI-ul „pentru detectarea anomaliilor și analiza comportamentală în lupta antifraudă”.

„Primele date pe care le-am scos deja din e-factura și din celelalte module antifraudă ne-au uimit de-a dreptul. Este încurajator să vezi cu ce precizie pot fi evaluate riscurile cu ajutorul algoritmilor de machine learning”, a scris ministrul pe Facebook.

Parallax

Vizualizari
295
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 976
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri