Claudiu Zamfir

Startup-ul românesc Instant Factoring și-a luat manager pe România, de la bănci

Thumbnail

Startup-ul românesc de tehnologie financiară Instant Factoring, prin care firmele își pot lua, înainte de termen, banii pe facturile pe care le au de încasat de la terți, și-a numit un country manager pe România, după ce anterior a anunțat extinderea în câteva țări est-europene.

Adinei China-Birta este noul countru manager pe România al platformei de micro-factoring online. Noul manager Instant Factoring România a fost implicată în proiecte mari de finanțare transfrontalieră, sindicalizări, tranzacții structurate de finanțare a comerțului și proiecte de investiții și a condus în ultimii 14 ani diviziile de factoring ale mai multor bănci din România: Piraeus Bank, Patria Credit, TBI Leasing, Raiffeisen Bank. Ea a acumulat o experiență de 20 de ani, în total, în sectorul financiar.

„Este nevoie de o creștere a digitalizării și automatizării în toate serviciile financiare pentru dezvoltarea segmentului de companii mici și mijlocii într-un motor de creștere economică accelerată”, a spus ea, marți, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Thumbnail
Adina China-Birta

De asemenea, Cristian Ionescu își păstrează poziția de CEO al grupului de companii Instant Factoring și Președinte al Consiliului de Administrație al Instant Factoring IFN SA. 

În februarie, reprezentanții startup-ului au declarat că în 2019 firma are planificate două noi filiale în Europa Centrala și de Est, pe lângă cea existentă în România. Prima va fi în Croația, în prima jumătate a anului 2019, iar pentru ce-a de-a doua se mai făceau evaluri. Pe lista scurtă erau: Ungaria, Serbia, Polonia și Bulgaria.

Platforma Instant Factoring a fost înființată în martie 2018 de Cristian Ionescu (44 ani) și Elisa Rusu (42). Alți acționari ai firmei sunt: antreprenorul IT Alexandru Lăpușan (41 de ani), Piotr Krzysztof Swieboda (40 de ani, cetățean polonez) - CEO al fondului de investiții Inovo VC din Polonia, Cosmina Pîrlea (37 de ani) și Magdalena Drowanowska Jordan (41 de ani, cetățeană poloneză).

Elisa Rusu a fost CEO al startup-ului până în februarie 2019, când a părăsit compania.

Instant Factoring este o platformă fintech de facturaj, care le plătește firmelor aderente, înainte de termen, facturile pe care acestea le au de încasat de la terți, contra unui comision. La rândul său, factorul recuperează valoarea facturii de la debitorul inițial al firmei aderente. Astfel, fintech-ul Instant Factoring își propune să faciliteze finanțarea firmelor mici și mijlocii.

Instant Factoring spune că oferă astfel micilor afaceri soluții flexibile și inovatoare de finanțare, prin transformarea în lichidități a facturilor aflate în termenul de plată. „Decizia de finanțare este luată într-un interval mediu de 2 ore, grație tehnologiei avansate de care platforma dispune, iar în maxim 24 de ore clientul primește banii în cont. Întregul proces de evaluare a riscului și managementul operațiunilor este automatizat și complet online, totul desfașurandu-se cu rapiditate și transparență și fără solicitarea de acte suplimentare pentru sume de până la 50.000 lei. Per ansamblu, Instant Factoring finațează online facturi cu valori individuale de până la 100.000 euro”, mai afirmă sursa citată. 

„Valoarea medie de finanțare a unei facturi a fost de aproximativ 2.100 euro, dublu față de valoarea estimată la momentul lansării pe piață, iar rata finanțărilor neperformante raportate la valoarea expunerii curente este de sub 1,5% la sfârșitul lui 2018”, au mai spus reprezentanții Instant Factoring.

Parallax

Vizualizari
2334
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri