Valoarea Instagram este estimată la 100 miliarde de dolari
Raluca Abrihan

Valoarea Instagram este estimată la 100 miliarde de dolari

Thumbnail

Reţeaua de socializare Instagram ar valora astăzi 100 de miliarde de dolari dacă ar fi o companie de sine stătătoare. Conform Bloomberg Inteligence, citat de News.ro, serviciul cumpărat de Facebook în 2012 pentru 1 miliard de dolari şi-a crescut valoarea de 100 de ori în şase ani.

Reţeaua socială Instagram, care tocmai a anunţat în urmă cu câteva zile depăşirea pragului de 1 miliard de utilizatori activi lunari, este aşteptată ca în următorul an să obţină venituri de peste 10 miliarde de dolari.

Anul următor Instagram ar putea aduce 16% din veniturile totale ale Facebook, comparativ cu cele 10,6% acontate, conform, eMarketer, în ultimul an.

Comparativ cu Facebook, Instagram are o rată mai mare de creştere a numărului de utilizatori. Se estimează că în următorii cinci ani Instagram va ajunge la 2 miliarde de utilizatori activi pe lună.

Un alt avantaj al Instagram vine din faptul că beneficiază de o audienţă mai tânără, ceea ce o face mai atractivă pentru companiile de publicitate.

Recent, Instagram a lansat IGTV, o secţiune de filmări cu o durată de până la o oră pe care Facebook o va monetiza cu siguranţă prin reclame.

Anul acesta, însă, majoritatea veniturilor vor fi generate tot de reclamele afişate în newsfeed.

Parallax

Vizualizari
290
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri