Claudiu Zamfir

Producătorii de echipamente medicale, invitați să se înscrie în Registrul național

Thumbnail

Firmele românești care realizează mănuși, măsti de protecție, halate și alte echipamente medicale sunt invitați să se înscrie în Registrul Național al Producătorilor de echipamente medicale necesare combaterii COVID-19, prin care statul vrea să știe în orice moment de ce resurse dispune.

Înscrierea se realizează în platforma csu.prevenire.gov.ro, prin intermediul căreia se solicită și eliberează Certificatele de Situație de Urgență, a informat Ministerul Economiei.

Pentru înscriere, operatorii economici își vor crea un cont și vor accesa secțiunea Formulare/ Înscriere producător la link-ul: https://csu.prevenire.gov.ro/request-rnp-form .

Prin intermediul acestei aplicații, statul vrea ca toți producătorii români care au obținut deja acreditarea pentru producția de echipamente medicale să se înscrie în acest registru, pentru a avea o bază de date la nivel național, în vederea unei mai bune coordonări în lupta împotriva noului tip de coronavirus.

Baza de date va fi utilă pentru a realiza o interacțiune între operatorii economici sau instituțiile de interes sau utilitate publică ce au nevoie de produse, echipamente și servicii în lupta cu COVID-19 și cei care le produc sau importă.

”Realizăm această centralizare pentru a ști în orice moment de ce resurse dispunem și pentru a ajuta în special instituțiile de interes sau utilitate publică și cetățenii să obțină cât mai repede echipamentele, produsele și serviciile de care au nevoie. Pe de altă parte, vrem să dezvoltăm rețeaua producătorilor interni de astfel de echipamente. Este o greșeală strategică faptul că, până în prezent, România nu a avut astfel de producători și ne-am bazat doar pe produse de import. Vrem să devenim exportatori de produse cu valoare adăugată, nu importatori”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Parallax

Vizualizari
697
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri