Claudiu Zamfir

3 ingineri plecați de la Google și Apple și-au deschis un startup și l-au vândut cu 1,4 miliarde dolari

Thumbnail

Trei ingineri care au plecat din companii ca Google și Apple și-au deschis un startup IT în Silicon Valley, iar după doi ani îl vând cu 1,4 miliarde de dolari, profitând de goana după tehnologii 5G.

Producătorul american de procesoare Qualcomm a anunțat, miercuri, că achiziționează, pentru suma de 1,4 miliarde de dolari, startup-ul NUVIA, care face arhitectură de procesoare de performanță înaltă, pentru dispozitive și aplicații de calcul intensiv.

Qualcomm urmărește astfel să-și consolideze pozițiile în zona de tehnologii care utlizează rețelele de internet de generația a cincea.

„Împreună, suntem foarte bine poziționați să redefinim computing-ul și să permitem ecosistemului nostru de parteneri să dezvolte inovații și să livreze o nouă clasă de produse și experiențe pentru era 5G” - spune  Cristiano Amon, președinte și CEO al Qualcomm Incorporated.

Startup-ul NUVIA, cu sediul în Silicon Valley (la Santa Clara, California), a fost fondat abia în februarie 2019 și a obținut investiții de aproape 300 de milioane de dolari, conform CrunchBase.

Firma a fost înființată de 3 ingineri: Gerard Williams III (CEO), Manu Gulati și John Bruno. Pentru a-și deschide startup-ul ei au plecat din companii mari de tehnologie. Williams lucrase la Apple, ca senior director și arhitect șef pe procesoare, iar mai înainte a activat la ARM, un alt designer de procesoare, folosit inclusiv de Apple. Manu Gulati și John Bruno au plecat de la Google, iar mai înainte lucraseră la Apple.

Qualcomm, unul dintre cei mai mari producători de procesoare din lume, a fost fondat în 1985 de Irwin Jacobs și Andrew Viterbi. Compania a avut venituri de 24 de miliarde de dolari în anul 2019.

Parallax

Vizualizari
3373
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri