Claudiu Zamfir

România a importat măști de 272 milioane euro din afara UE, în primele 6 luni

Thumbnail

Comerțul cu măști de protecție a explodat și în România, online și offline, din cauza pandemiei de coronavorus COVID-19, în țara noastră fiind importate din afara UE astfel de mărfuri în valoare de 272 de milioane de euro, în primele 6 luni ale anului 2020.

Conform cifrelor Eurostat, România este al 10-lea importator de măști din surse extra-UE, în primul semestru, din totalul celor 27 de state ale Uniunii Europene. Astfel, țara noastră a importat măști din afara UE de 14 euro pe locuitor, clasându-se pe locul al 19-lea în rândul statelor UE, în topul „per capita”.

Thumbnail

Pe primele trei locuri la importul de măști  din afara UE s-au situat Germania (4,4 miliarde de euro), Franța (3,4 miliarde euro) și Italia (1,7 miliarde euro). Acestea sunt și cele mai mari țări din UE, ca populație.

Dintre statele membre care au importat măști din afara UE în valoare mai mare decât a adus România se numără și 4 țări cu populație mai mică decât a României (oficial): Olanda (833 milioane euro), Belgia (617 milioane euro), Austria (331 milioane euro), Cehia (282 milioane euro).

Thumbnail

În total, cele 27 de state UE au adus măști în valoare de 14 miliarde de euro din afara blocului comunitar, în primele 6 luni ale anului 2020. Comparativ, în perioada similară a anului 2019, când nu aveam această pandemie COVID-19, UE a importat măști de 0,8 miliarde de euro (creștere cu 1800%), potrivit Eurostat.

Țara de origine a pandemiei cu virusul Sars-Cov-2, China, este și cea care a dat lovitura pe piața mondială a măștilor de protecție. 92,3% din importurile UE de măști sunt din China, la care se adaugă 1,2% din Hong Kong (regiune chineză de administrare specială).

Parallax

Vizualizari
823
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri