Redacția StartupCafe.ro

Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu scoate la vânzare Hanul cu Tei din Centrul Vechi

Hanul cu Tei

Ilie Dumitrescu, fostul fotbalist, scoate la vânzare Hanul cu Tei din centrul capitalei pentru suma de 1,65 milioane EUR, potrivit Profit.ro.

Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu scoate la vânzare centrul de conferințe Hanul cu Tei din Centrul Vechi. Prețul cerut de acesta pentru spațiul de aproape 1.500 metri pătrați este de 1,65 milioane EUR, potrivit sursei citate.

Ce este Hanul cu Tei

Hanul cu Tei a fost construit în anul 1833 pe locul unor foste prăvălii, de către Atanasie Hagi, Gheorghe Polizu și Ștefan Popovici. Mai apoi, acesta a fost împărțit de proprietari, fiecare luând câte 14 prăvălii și câte 2 magazii.

În 1837, Ștefan Popovici a vândut două dintre prăvălii pentru a plăti unele datorii, care mai apoi au fost vândute iar și iar.

Porțile sale de fier bogat ornamentate oferă acces atât de pe strada Lipscani, cât și de pe strada Blănari. De asemenea, fațada de sticlă a hanului este tipică stilului Țării Românești.

Hanul cu Tei a fost cumpărat de Ilie Dumitrescu în anul 2004 și a fost transformat într-un centru de conferințe și o sală de evenimente.

Cine este Ilie Dumitrescu

Ilie Dumitrescu este un fost fotbalist, impresar și analist sportiv. Acesta este cunoscut pentru activitatea sa ca fotbalist la Steaua București și la echipa națională a României, în special pentru sfertul de finală de la Campionatul Mondial din 1994.

Acesta a jucat și pentru echipe din Anglia, Spania și Mexic. După ce s-a retras din cariera de fotbalist, Ilie a antrenat fosta sa echipă, Steaua, și echipele grecești AEK Atena și PAOK Salonic.

În anul 2020, Ilie Dumitrescu a deschis London Events Hall, o sală de evenimente în cadrul Hanului cu Tei, care poate găzdui până la 200 de persoane. Locația a fost afectată de pandemia COVID-19, deoarece sala de evenimente a fost închisă pentru doi ani, potrivit ProSport.

Parallax

Vizualizari
829
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 822
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri