Adi Iacob

Haine cumpărate online doar pentru poze pe Instagram, apoi returnate. Ce idei de afaceri au apărut odată cu acest trend

Thumbnail

Apariția rețelelor de social media și utilizarea lor în masă a însemnat că toată lumea, nu doar celebritățile, trebuie să-și mențină un brand personal. Din moment ce ne documentăm în permanență viețile și le expunem online, pentru a fi judecați de public, îmbrăcămintea a devenit o modalitate de exprimare. Potrivit unui studiu comandat de banca britanică Barclays, 1 din 10 persoane au acum obiceiul de a cumpăra obiecte fără intenția de a le păstra — ci doar pentru a le folosi pentru fotografii postate pe rețelele de socializare. Deși multe afaceri au de pierdut odată cu apariția acestui trend, unii antreprenori au văzut în asta o oportunitate de a obține bani.

Potrivit sondajului comandat de Barclays, aproape unul din 10 cumpărători din Marea Britanie (9%) admite că achiziționează haine doar pentru a face o fotografie pentru Instagram. După ce “outfitul zilei" ajunge în online — hainele sunt returnate la magazin.

Sondajul realizat pe 2.002 de adulți a arătat că cei mai mulți dintre cei care au o vârsta cuprins între 35-44 de ani fac cel mai des acest lucru, iar bărbații au depășit numărul femeilor. Totuși, sondajul omite adolescenții — din rândul cărora vin mulți utilizatori de Instagram.

Potrivit studiului, introducerea politicilor precum "încercearcă înainte de a cumpăra" de către comercianții online — ceea ce înseamnă că oamenii plătesc pentru hainele pe care le-au comandat online după ce le-au probat acasă — ar putea contribui la răspândirea acestei practici în rândul consumatorilor.

Oportunități de afaceri

Există afaceri care s-au adaptat în mod special la acest tip de cumpărător.

Un exemplu este brandul Fashion Nova care a creat un nou mod de a cumpăra online: “Shop the look”. Practic, firma oferă consumatorilor opțiunea de a cumpăra un look de pe Instagram.

Thumbnail
fashionnova.com/pages/instagram

Un alt brand care cochetează cu ideea de a comanda haine doar pentru poze pe Instagram este Rent the Runway, care permite clienților să închirieze îmbrăcăminte pentru o anumită taxă. Mai mult decât atât, firma oferă un fel de abonamente prin intermediul cărora utilizatorii au acces la hainele din portofoliul Rent the Runway pentru o anumită perioadă. De exemplu, pentru 89 de dolari pe lună, poți închiria 4 outfituri diferite, iar pentru 159 de dolari pe lună, utilizatorii au acces la un număr nelimitat de haine.

Thumbnail
renttherunway.com

Parallax

Vizualizari
3215
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri